Iku-Turso – Of Death and Gods (2015, demo)

[three_fourth]Hausjärven ikeestä on 2015 keväällä syntynyt yhden miehen black metal projekti Iku-Turso, jonka ensiteos ”Of Death and Gods” on seuraavana allekirjoittaneen arvosteluvuorossa. Ennakkoon tämän kolmeraitaisen demon kerrotaan tarjoilevan kotitekoista, taiteilijan omia filosofisia näkemyksiä tulkitsevaa herrasmiesmäistä black metallia.

Kuulun siihen ryhmään jonka mielestä timanttinen soundimaailma ei ole musiikissa ratkaisevin tekijä, vaan siitä välittyvä tunnelma. Toki viimeistellyt soundit tekevät musiikista helpommin lähestyttävää, mutta ajoittain sen liiallinen kliinisyys latistaa tunnelmaa liiaksi. ”Of Death and Godsin” kohdalla alun korpin raakkumisen jälkeen äänimaailman valtaa sen luokan kihinä, etten ole moiseen ihan vastikään törmännyt. Soundin kotikutoisuus on sitä luokkaa, ettei musiikista oikein saa mitään otetta. Sen verran kuitenkin että on helppo todeta, ettei soitannollinenkaan puoli ole ihan vaadittavalla tasolla varteenotettavan julkaisun tekemiseen.

Lyhyestä virsi kaunis, niinpä suosittelen Iku-Tursoa palaamaan soittimiensa äärelle luomaan ajan kanssa seuraavaa tekelettä. Suosittelen myös panostamista tuotannolliseen puoleen sillä tämän julkaisun taso ei yksinkertaisesti riitä musiikillisten tavoitteiden välittymiseen kuuntelijalle. Asennetta ja yritystä eittämättä löytyy, se täytyy vaan alkaa kanavoimaan oikeisiin asioihin.

1/5

Tore Pedersen
https://www.youtube.com/watch?v=vQtqC0SoxgA

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
iku turso
1. Valon Kuolema
2. As We End Up Rotting
3. Death Of God[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here