HMH 10: Battle Beast, Astralion, Amoth @ Virgin Oil, Helsinki 22.10.2016

hmh10

Syysmyrskyn säestämä lokakuinen lauantai-ilta. Fiksu ihminen luultavasti pysyisi sisällä tällaisella ilmalla mutta sekalainen seurakuntamme sääherraa uhmaten suuntasi nokkansa kohti maamme pääkaupunkia sekä Heavy Metal Heart 10 festivaalin päätöspäivää.

Lähtömme viivästyi sattuneista syistä sen verran että saavuimme paikalle vasta Amothin lopetellessaan settiään. Bändin esittämä melko tavanomainen heavy metal ei liiemmin sytyttänyt ja soikin puoli-tyhjälle salille. Seuraavaa esitystä odotellessa tarjoutuikin hyvä tilaisuus nauttia virvokkeita ja näin ollen päästä paremmin tunnelmaan.

Astralionin kivutessa lavalle sai allekirjoittanut hieraista silmiään. Näytti aivan siltä kuin olisimme tulleet Freedom Callin ja Running Wildin yhteis-keikalle. Sen verran samaa oli esiintymisasuissa. No, esikuvat eivät ainakaan jääneet epäselviksi. Bändin pirteää meininkiä oli oikein mukava seurata mutta valitettavasti materiaalin tasapaksuudesta johtuen alkoi hieman puuduttaa loppua kohden.

dsc_0168

Illan pääesiintyjä ei esittelyjä kaivannut. H-hetken lähestyessä oli sali ääriään myöten täynnä. Tai ainakin tuntui siltä. Ja minkä vastaanoton Battle Beast saikaan vallatessaan lavan. Eipä ole hetkeen vastaavanlaista ainakaan allekirjoittanut saanut todistaa. Bändi määräsi ja huudatti yleisöä heti Let It Roarin alkutahdeista aina Out Of Controlin viimeisiin säveliin. Noora Louhimo kumppaneineen ilmiselvästi nautti lavalla olosta ja mikä siinä on ollessa kun yleisö elää täysillä mukana koko setin ajan. Biisejä kuultiin kaikilta kolmelta levyltä. Näistä huomiota herätti kenties eniten hitaampi balladi Sea Of Dreams jonka aikana ilmassa nähtiin useampikin sytkäri. Kappale toimii erittäin hyvin myös livenä.

Top Gunin tunnarin soidessa keikan loppupuolella tuli jostain mieleen samankaltaisuudet Sabatonin kanssa: kummatkin ovat aivan käsittämättömän kovia livenä ja bändien esittämä heavy/power metalli on kaikessa yksinkertaisuudessa todella tarttuvaa.

Eipä tässä muuta voi sanoa kuin että olipahan huikea veto ja fanit saivat taatusti mitä tulivat hakemaan. Kuka sitäkään olisi uskonut että vanhakin joutui illan mittaan eturiviin heilumaan…

Toimittaja: Marko Klingberg

Battle Beast – settilista:

 1. Intro
 2. Let It Roar
 3. I Want The World…And Everything In It
 4. Out On The Streets
 5. Into The Heart Of Danger
 6. Fight, Kill, Die
 7. Madness
 8. Black Ninja
 9. Sea Of Dreams
 10. Unholy Savior
 11. Iron Hand
 12. Touch In The Night
 13. Show Me How To Die
 14. Enter The Metal World
 15. Out Of Control
 16. Outro – Top Gun Theme

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here