Hiidenhauta julkaisi musiikkivideon ”Nälkäkevät” tulevalta albumiltaan

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Tiedote 27.2.2018

Hiidenhauta julkaisi tänään musiikkivideon ”Nälkäkevät”. Kappale on 16.3.2018 julkaistavalta albumilta ”1695”. Kyseessä on konseptialbumi, joka käsittelee Suomea kohdanneita suuria kato- ja nälkävuosia 1695-1697. Näiden vuosien aikana Ruotsin valtakuntaan kuuluneen Suomen alueen väestöstä menehtyi nälkään ja tauteihin joka kolmas ihminen.

Katso ”Nälkäkevät”-musiikkivideo alta:

Hiidenhaudan vokalisti & sanoittaja Tuomas Keskimäki kommentoi:

”Nälkäkevät” oli hyvin varhaisesta vaiheesta alkaen melko yksimielinen valinta levyn musiikkivideokappaleeksi. Se niputtaa niin sanomaltaan kuin musiikiltaan levyn kokonaisuutta. Useassa levyn kappaleessa pureudutaan yksittäisten ihmisten kohtaloihin, kun taas ”Nälkäkevät” tarkastelee ensin suurempaa kokonaisuutta, päätyen lopulta yhden henkilön epätoivoon ja luovuttamiseen. Niissä teemoissa on myös kappaleen ydin. Siinä hetkessä, kun kaikki on menetetty. Suurten kuolonvuosien aikaan kuolemalta ei välttynyt yksikään ihmisryhmä, jopa kuningas teki kuolemaa. Tukholmaan kyllä kantautui tietoja joukkokuolemista ja nälänhädästä, mutta Suomen alue oli saarroksissa, jolloin apua oli mahdoton saattaa perille. Yhdessä nämä kaikki muodostivat eräänlaisen raamatullisen kohtalonsinfonian.

Kuuntele single Spotifyssa.

Hiidenhauta – 1695

Biisilista
1. Hallan valta
2. Äärellä
3. Kuolimaan tytär
4. Musta leipä
5. Jumalan vihan ruoska
6. Talvikäräjät
7. Nälkäkevät
8. Maan poveen
9. Nimettömät

Kokoonpano:
Tuomas Keskimäki – Laulu & sanoitukset
Emma Keskimäki – Laulu
Otto Hyvärinen – Kitarat
Eetu Ritakorpi – Rummut & perkussiot

https://www.facebook.com/pg/Hiidenhauta
https://hiidenhauta.bandcamp.com
https://www.instagram.com/hiidenhauta
https://www.youtube.com/user/Hiidenhauta

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here