Helltrain – Death Is Coming (2012)

Helltrain on vuonna 2002 perustettu death ’n’ rollia soittava ruotsalainen bändi. Yhtyeen aktiivisuus on kysymysmerkki, sillä bändin viimeisin studioalbumi ”Death Is Coming” on vuodelta 2012, mutta singlet ”On Your Knees” sekä ”Wolfnight” on julkaistu vuonna 2018.

Death ’n’ rolliksi määritelty ”Death Is Coming” sisältää enemmän ”rollia” kuin ”deathia”, joiden seoksesta on luotu ihon kananlihalle vievä lätty. Levy on kuin rockia steroideissa, jossa lyödään yhteen leikittelevät kitarariffit sekä rockilla maustetut death-vokaalit. Biisit ovat synkkiä, mutta samaan aikaan hilpeitä.

Albumi on omalaatuinen, vastaavanlaista sopusuhdetta rockin ja death metallin välillä on hankala löytää, mistä johtuen kyseessä oli pitkään suosikkilevyni. Bändi painii genressään tunnettujen kokoonpanojen kuten Entombedin sekä Six Feet Underin kanssa, mutta kyseisillä yhtyeillä musiikki kallistuu enemmän death metallin puolelle.

Pirtsakka sekä tumma albumi, joka on täynnä railakasta rock ’n’ roll -meininkiä. Tämä albumi kannattaa ehdottomasti ottaa kuunteluun, sillä se hyvin mahdollisesti tarjoilee kuulijalleen jotain täysin uutta.

8½/10

Kimi Huttunen

1. Juggernaut
2. Death Is Coming
3. Mr. Cooger
4. Ghouls & Goblins
5. Beath By Beat
6. The Killer Come
7. Black Flame
8. Slay The Beast
9. Jisei
10. Leppings Lane

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän