Hautajaisyö – On Vain Pimeys (2020)

Iisalmesta suuntaava death- ja trash metallia brutaalisti silmille mäiskivä Hautajaisyö on kolmannella täyspitkällään rehellisesti kuoleman äärellä. Albumin ”On Vain Pimeys” tematiikka Minttu Harjun suunnittelemasta levynkannesta yhtyeen sanoituksiin käsittelee kuolemista ja surua sen eri muodoissa.

Yhtye on perustettu vuonna 2014 ja pakollisten miehistönvaihdosten jälkeen nykykokoonpanossa vaikuttavat Janne Partanen (laulu), Sami Lustig (kitara), Simo Pesonen (basso) ja Teemu Roth (rummut).

Hautajaisyö runttaa albumilleen vanhan koulukunnan brutaalia mättöä lisäten soppaan myös hetkittäisiä black metal -elementtejä. Albumin räjähtävästä avausraidasta ”Ympärilläsi Pelkkää Tyhjää” lähtien kahdeksan kappaleen puolituntinen on täynnä riipaisevia riffejä ja rumpali Rothin laadukasta työskentelyä. Hengähdystaukoja tai muita nyansseja levy ei juurikaan tarjoa, joka osittain myös massauttaa kokonaisuutta.

Pelkäsin bongaavani albumin lyriikoista jotain kliseistä ja falskia, mutta vielä mitä. Surua, uhrausta ja elämän loppumista käsittelevät sanoitukset lähestyvät vakavaa aihetta kunnioittavasti ja uskottavasti eikä sorru tyhjiin kliseisiin.

Hautajaisyö on synnyttänyt laadukkaan ja moderninmakuisen kotimaisen death metal -tuotoksen, jossa tuoksuu kalma ja kuolema. Homma hanskataan ja pelitaktiikka on hiottu treenikämpillä kuosiinsa.

Levyn biisilista:

  1. Ympärilläsi Pelkkää Tyhjää
  2. Kun Sanat Ei Riitä Tähän Suruun
  3. Uhraus
  4. Muistojuhla
  5. Kuolonkantaja
  6. Tulen Keskellä
  7. On Vain Pimeys
  8. Lopun Tie

8,5/10

Levyn tilaukset: https://hautajaisyo.bandcamp.com/album/on-vain-pimeys

Yhtye Facebookissa: https://www.facebook.com/Hautajaisyo/

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here