Kotimainen death ’n’ roll -metallia soittava Mutant Blast vastaili Metalliluolan kysymysarsenaaliin. Tsekkaa alta yhtyeen kuulumiset:

 

Bändin nimi? Mutant Blast
Yhtyeen genre? Death ’N’ Roll Metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Tomi Malinen – laulu & kitara
Toni Huhtiniemi – kitara & taustalaulu
Juha Lähde – basso
ES Kuikka – rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Uudeltamaalta
Yhtyeenne esikuvat? Entombed, Dismember, The Crown, Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath, Benediction, Bolt Thrower, Exodus, Death.. tuossa nyt ainakin osa mitä yhdessä diggaillaan.
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? Bändi on kohtalaisen tuore, eli perustettu elokuussa 2020 jolloin triona aloittanut ja jonkin aikaa keskenään soitellut kokoonpano vahvistui laulajakitaristi Tomi Malisella ja pääsimme ns. louhimaan tosissaan. Biisit alkoivat nopeasti löytää lopulliset muotonsa ja homma alkoi rullaamaan heti hienosti. Bändin jäsenillä on pitkä soittotausta erilaisissa kokoonpanoissa mm. Chaos Creationissa ja Witheriassa.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Ensimmäinen tavoite oli nauhoittaa EP & saada sille julkaisija ja molemmat toteutui. Seuraavaksi voisi olla keikkailu myös ulkomaita ja festareita myöten. Tavoite toki tehdä mahdollisimman hyvää musaa ja levittää sitä laajasti.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Kaikki kielisoittajat(Tomi, Toni ja Julle) ovat säveltäneet musiikkia, ollaan jonkin verran sovitettu biisejä yhdessä ja lyriikat ovat olleet Tomi Malisen käsialaa.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla? Energinen kokemus ja yhteissoitto ollaan pyritty hiomaan hyvälle tasolle. Biisit ovat laadukkaita ja livesoundi & soitto toimivaa ja rullaavaa. Eiköhän näillä aineksilla homma mene kannattavuuden puolelle.
Uusimman levynne nimi: Detonation

1. Enter the Wasteland
2. Break the Wheel
3. Blades of Steel
4. Grave Insanity
5. March of the Dead
6. Death Ray * Albumin kansitaide: Mad Matt
Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? Buukattiin D-studio Klaukkalasta debyytti EP:n nauhoituksiin vajaaksi viikoksi. Oli hienoa tehdä kaikki studiolla tiukasti putkeen, eikä niin että olisi pikkuhiljaa nauhoitellut itse siellä ja täällä, niin kuin bändit nykyään paljon tekevät. Talviloma studiossa oli rankka, mutta antoisa ja mielenkiintoinen kokemus. Inspiraationa rakkaus metalliin!
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa? Ei niin väliä. Kunhan kierretään!
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? Ei ole kuin uutta tuotantoa, suositella voitaisiin kahta ekaa singleä, eli ”Blades of Steeliä” ja ”March of the Deadia”. Nämä ovat oikein kivasti uponneet metallin ystäville. Suosittelen kuitenkin kuuntelemaan koko EP:n, siellä on paljon eri tyylistä kamaa. All killers, no fillers!
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Käykää kuuntelemassa biisit striimipalveluista, löytyy kaikista suurimmista kyllä.
Jos napostelee, niin seuratkaa meitä somessa, ja tulkaa katsomaan keikalle. Hyvää syksyä kaikille metallimusiikin ystäville!
Linkki yhtyeen kotisivulle: https://mutantblastband.bandcamp.com/
Linkki yhtyeen somekanavalle: www.facebook.com/mutantblastband
Linkki yhtyeen musiikkivideoon:
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/1HZJpC2vja4cJlqRgrPcP0?si=VBQCicIuQEGQ84cqkKMr6g&dl_branch=1

 

Kuva: Ville Palmu
Albumin kansitaide: Mad Matt

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here