Graveyard Bashers – Wreck’em Dead (2021)

Biisilista: 1. Graveyard Brothel 2. 66 Cuts 3. Psychobilly Sleazebags 4. Mystery 5. Mean Motherfucker 6. Straitjacket 7. Set You On Fire 8. Twisted Nightmares 9. Pure Evil 10. Fun & Games

Vuonna 2016 perustettu kotimainen psychobilly-yhtye Graveyard Bashers vie uudella albumillaan ”Wreck’em Dead” kuulijansa alle puoli tuntia kestäviin psychobileisiin. Tampereelta tulevat hautausmaan häpäisijät iskevätkin tiskiin tälle vuodelle mitä mainioimman piristysruiskeen.

Graveyard Bashers venyttää mainiosti psychobilly-genreä, joka saattaa hirvittää tyylin mukavuusalueilla liikkuvia. Yhtyeen jäsenten Lusse Punxwillen, Panu de la Rockan ja Von Chippendalen taustat ovat eri metalliyhtyeistä ja albumilla kuullaankin puhtaiden vokaalien sijaan kunnon kähinää ja rähinää. Lauluosaston black/death/thrash-tyyliset sovitukset sopivat Graveyard Bashersin kymmeneen kappaleeseen käsittämättömän upeasti. Yhtyeen omien sanojen mukaan vastaavanlaisia virityksiä ei löydy Euroopasta ja vaikutteita on haettu Brasiliasta saakka yhtyeiltä kuten Catalepticos ja Sick Sick Sinners.

”Wreck’em Dead” on vahva näyte vasta toisen albuminsa julkaisseen yhtyeen osaamisesta ja sopii varmasti rockabillyn, psychobillyn ja metallin ystäville. Jos genrejen sekoittaminen ei ole juttusi, tämä kannattaa silti tsekata.

Albumin sinkuksi päätynyt ”66 Cuts”, vauhtiraita ”Mystery” ja levyn päättävä eeppinen yli kolme minuuttia kestävä ”Fun & Games” nousevat kimaran helmiksi. Kokonaisuus on kuitenkin vahvasti plussalla, karikoita ei juurikaan löydy.

Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen toivoin, että levy olisi ollut pidempi, mutta näin ollen todennäköisesti toivoisin sen olevan lyhyempi ja kompaktimpi. Kymmenen kappaletta tätä vauhtia riittää tähän hätään mainiosti. Povaan ja toivon yhtyeelle menestystä tulevaisuudessa.

8,5

Alla albumin sinkku ja musavideo ”66 Cuts”:

Yhtye on:

  • Lusse Punxwille / Upright bass, Vocals
  • Panu de la Rocka / Guitar, Vocals
  • Von Chippendale / Drums

Linkit:

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here