Festarikauden paluu: Kotka Open Air 10-11.7.2020.

Normaalisti vilkas festarikesä on koronapandemian vuoksi vaihtunut hiljaiseloon.

Pahimman vaiheen toivon mukaan taakse jäätyä Kotka Open Air avasi ensimmäisenä 2020 tapahtumakalenterin heinäkuussa poikkeusjärjestelyin. Lavalla nähtiin kotimaisia metallihuippuja, pääesiintyjinä Barathrum sekä Evil Drive.

Perjantaina ensimmäisten bändien aikana yleisöä ei ollut saapunut paikalle kuin muutamia kymmeniä, mutta loppuiltaa kohti alue oli lähes loppuun myyty ja aurinko paistoi koko päivän.

Järjestäjät olivat huomioineet hyvin koronarajoitukset. Bändien välissä kuulutettiin usealla eri kielellä koronaohjeet ja yleisölle oli järjestetty paljon istumapaikkoja. Ravintolapalveluita löytyi mm. junan ravintolavaunusta ja ruokapuolesta vastasi kokonainen paistettu sika.

Perjantain pääesiintyjä Barathrumin Sova oli ottanut kaiken irti, kun pääsi taas festarilavalle esiintymään pitkän tauon jälkeen ja mies oli onnellinen sekä kuperkeikkakunnossa. Lavalla sattui ja tapahtui kuten Barathrumin keikalla on tarkoitus. Alussa Sovalla oli kirves kädessä ja se luonnollisesti otettiin pois hallusta ensimmäisen biisin aikana.

Paikalle oli soitettu polisiit ja AVI, mutta lupa keikan jatkumiselle saatiin. Välillä sen jälkeen käytiin jo lavankin alla. Kun Sova sai itsensä ryömittyä reunaa pitkin takaisin lavalle vetämään encoret, sai yleisö kuulla harvinaista herkkua eli bassosoolon.

Lauantaipäivä oli sateinen ja yleisö kato selvä päivän aikana. Iltaa kohti oli porukkaa löytänyt paikalle mutta aivan perjantailukemiin asti ei ylletty.

Päivän alotti järjestäjien oma yhtye Itämeri. Päivän yllättäjä oli nuorista Haminalaisista koostuva Trial By Fire. Esikuvansa Metallican soundin hyvin haltuun ottanut yhtye soitti omia kappaleitaan, joissa 1980-luvun Metallica nousi selvästi esiin. Huhtikuun lopussa piti järjestää Hard Rock Cafessa Helsingissä kansainvälisen The Global Battle of the Bands -kilpailun Suomen-finaali, mutta tilaisuus jouduttiin perumaan. Trial By Fire oli yksi finalisteista. Kilpailu järjestetään mahdollisesti syksyllä. Voittajan piti päästä kisaamaan maailmanlaajuisen kilpailun voitosta Kreikkaan. Näistä nuorista kuullaan vielä varmasti ja suuremmat lavat kutsuvat.

Lauantai pääesiintyjä Evil Drive pääsi lopettamaan hienosti menneen festarin ilman suurempia sateita. Bändin piti esittää koko uusi levynsä keikalla, mutta esteiden vuoksi yleisö sai nauttia vain osan tulevasta albumista. Evil Drive otti yleisönsä tapansa mukaan ja festari sai arvoisensa päätöksen. Ensi vuonna taas järjestettävä Kotka Open Air omilla sivuillaan lupaa yrittää toteuttaa yhden järkevän kokoisen bänditoiveen. Mutta Metallica ei kuulu siihen.

Kuvagallerian festareilta saa katseluun alta.

Perjantai 10.7.2020

Apocrypth

Deathproof

TakaLaiton

Babylonfall

Marianas Rest

Barathrum

Lauantai 11.7.2020

Itämeri

Trial By Fire

Ella Tepponen & Ihme4set

Murhe

Suuri Tuntematon

Down South Junkies

Evil Drive

Raportti ja kuvat: Peter Saari ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here