Event Relentless – Cold Black November EP (2015)

[three_fourth]Porista ponnistava melodeath-poppoo Event Relentless julkaisi Cold Black November-nimisen debyytti-EP:nsä hyvissä ajoin jo syyskuussa, mutta allekirjoittaneen stereoihin se päätyi juuri sopivasti näin marraskuun kynnyksellä. Suurimmiksi vaikuttajikseen muun muassa Children of Bodomin, Northerin ja Wintersunin mainitseva yhtye joutuu heti kättelyssä painimaan kovassa liigassa, sillä edellä mainittujen nimeen vannovasta soitannasta ei ainakaan Suomen metallikentällä ole pulaa. Työtä saa tehdä tosissaan erottuakseen joukosta.

Tässä Event Relentless kuitenkin onnistuu. Cold Black November iskee suoraan luihin ja ytimiin talven hyisen viiman tavoin. Vaikka varsinkin alkuaikojen Bodomin EP:llä kuulee, on sen viiteen kappaleeseen onnistuttu luomaan kolean raikkaita soundeja lähes Nightwish-tyylisillä tarttuvilla melodioilla. Parhaiten tämä toteutuu kappaleissa ”Beyond the Speed of Light” ja ”Clarify”. Sen sijaan EP:n nimikkokappale ”Cold Black November” tuntuu hieman keskeneräiseltä, eikä sen aloittava puhtaan laulun osuus tahdo ottaa toimiakseen.

Vaikka Event Relentless osittain hyödyntääkin elementtejä esikuviltaan, ei se lähde kumartelemaan ketään niistä. Cold Black November on viimeistellyn kuuloinen paketti, jonka soundeissa on piristävää tuoreuden tuntua. Tältä pohjalta jään innolla odottamaan yhtyeen tulevia julkaisuja.

4+/5

Alissa Juote

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
event relentless
1. Duality
2. Beyond The Speed Of Light
3. Cold Black November
4. Clarify
5. Duality[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-