Esittelyssä oululainen Big Jim’s Beer Belly

Kuva: Jari Turula

Tiedote 18.9.2021

Oululaiselta Big Jim’s Beer Belly -yhtyeeltä on kesällä ilmestynyt debyyttilevy 35 vuoden jälkeen. Albumi julkaistaan LP:nä lokakuussa.

Big Jim‘s Beer Belly (BJBB) on oululainen southern rockia soittava yhtye. Alkuperäisessä kokoonpanossa vuonna syksyllä 1986 olivat mukana Kari, Janne, Pekka ja Jukka. Lauri Miettinen liittyi keväällä 1987 toiseksi kitaristiksi ja Aki Louhela syksyllä 1988 kolmanneksi kitaristiksi. Jukka ja Aki erosivat yhtyeestä muiden kiireiden vuoksi vuonna 1993, jolloin heidän tilalleen astuivat Janne Holma ja Juha Ruonala.

BJBB kierteli ympäri Suomea ahkerasti. Keikkoja bändi ehti tehdä toista sataa. Eräs mieleenpainuvimmista oli esiintyminen legendaarisen Doc Hollidayn lämmittelybändinä Tampereella. Soitto kulki, ja retki oli muutenkin täynnä pohjoisen pojille tyypillistä sähläystä. Bändin bussikuski ei tämän jälkeen enää lähtenyt kiertueille mukaan.

BJBB:n musiikille oli ominaista kolmen kitaran aikaansaama raskas soundi. Toimittaja Arto Kiuru kirjoitti 1.4.1990 sanomalehti Kalevassa:

Big Jim‘s Beer Belly tuo eteemme raskaan rockin toisen olomuodon, solisti näyttää rotevassa olemuksessaan ja punamustassa flanellipaidassaan lähinnä hevi- ja rock-kliseiden antiteesiltä. Siitä puuttuu kaikki se tekotarkka rakentelu, joka on monille aloitteleville bändeille tyypillistä ja jossain määrin tarpeellistakin”….”BJBB:ssä viehättää sen rujo aitous ja vakuuttava teeskentelemättömyys”…”yhtyeen meikkaamaton yhteissoitto rakentelee yksinkertaiset kuvionsa kolmin kitaroin, vahvasti ja tinkimättömästi. Yleisökin näyttää aistivan hyvän meiningin, blues on se maaperä, josta BJBB sävynsä kaivaa.

BJBB teki useita demonauhoja sekä julkaisi vinyylisinglen ”Born Loser / Goin’ Home”, jonka äänitti Nixu Nikula. Sinkun tekoon ryhmä pääsi voitettuaan Pohjois-Suomen bändimestaruuden vuonna 1990. Yhtye hitsautui vuosien aikana kiinteästi yhteen ja olennainen osa yhteisöä oli mainio kaveripiiri. Bändin ensimmäinen inkarnaatio lopetti toimintansa kesällä 1995. Vuonna 2008, reilut kymmenen vuotta hajoamisen jälkeen yhtyeen jäsenet päättivät koota bändin uudelleen. Oulu Pop History 2009 -konserttia varten.

Hyvin menneiden Oulu Pop History konsertin ja edellisenä päivänä olleen Jousimiehen lämmittelykeikan, sekä puun takaa tulleiden keikkatarjousten myötä toimintaa päätettiin jatkaa. Bändi keikkaili tasaisesti pääasiassa Oulun lähialueilla ja Helsingissä. Hyvin pian uudelleen aktivoitumisen jälkeen alettiin myös keskustella täyspitkän albumin tekemisestä mutta asiat konkretisoituivat vasta 2019, jolloin äänitykset aloitettiin. 2021 kesällä, noin 35 vuotta bändin perustamisen jälkeen debyyttialbumi ”For Sale”, ilmestyi. Matkan varrella ensin Aki Louhela ja sitten Lauri Miettinen poistuivat kokoonpanosta muiden kiireiden vuoksi ja heidät korvasi Pekka Kolivuori.

Kokoonpano 2021:

Kari Pyykkö: laulu
Janne Tienari: kitara
Pekka Kolivuori, kitara
Pekka Ukonmaanaho: basso
Jukka Kurttila: rummut

https://www.facebook.com/Big-Jims-Beer-Belly-199479943470477

Kuva: Jari Turula

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here