Erja Lyytinen arvostetun Guitar Player -julkaisun kymmenen valikoidun blues-kitaristin joukossa

Erjalla virtuaalinen teemaistelu 20.5.2021

Tiedote 8.5.2021

Erja Lyytinen on nostettu näyttävästi esille arvostetun Guitar Player -julkaisun uusimpaan, kesäkuun 2021 numeroon. Blues Powers -niminen juttu käsittelee kymmentä kitaristia, jotka pitävät bluesin hengissä ja elinvoimaisena. Erjaa on haastateltu juttuun sivun verran. Vuonna 1967 perustettu amerikkalainen Guitar Player on kitaransoittoon keskittyvä julkaisu ja sitä pidetään maailman arvostetuimpana kitaralehtenä.
https://www.guitarplayer.com/

Erja on saanut arvostusta soittajana aiemminkin. Hänet valittiin toukokuussa 2020 maineikkaan Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaista kitaristeista sijalle 2 kategoriassa Top 10 Best Players Right Now – Kymmenen tämän hetken parasta soittajaa. Ohessa linkki lehden sivuille:
https://www.guitarworld.com/total-guitar

Vuoden 2019 lopulla Erja valittiin maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi arvostetun Guitar World -lehden äänestyksessä. Arvostettu kitarajulkaisu julkaisi marraskuussa 2019 listansa maailman 30 parhaasta tämän ajan blues-kitaristista. Erja sijoittui listalla sijalle 14, jonka sijalla 1 on Joe Bonamassa, sijalla 2 Eric Clapton, sijalla 3 Derek Trucks, sijalla 4 Buddy Guy ja sijalla 5 John Mayer.  Katso listaus linkin takaa:
https://www.guitarworld.com/artists/the-30-best-blues-guitarists-in-the-world-today

Lue aiempi juttu Erjasta Guitar Player -lehden printtijulkaisussa sekä nettilehdessä.
https://www.guitarplayer.com/players/erja-lyytinen-on-influences-conservatory-schooling-and-digging-deeper-into-blues-history

Erja on intohimoinen teen ystävä ja järjestää virtuaalisen teemaistelun Demmers Teehausin kanssa torstaina 20.5.2021. Liput tilaisuuteen saa oheisen linkin kautta Erjan verkkokaupasta, josta voi myös tilata Erjan nimikkoteetä. Tee on syytä tilata 9.5.2021 mennessä, jos sen haluaa saada toimitetuksi ennen teemaistelua. Stream-lippuja katselutilaisuuteen voi ostaa viime hetkeen saakka.
https://erjalyytinen.com/store/kevinen-tee-tasting-erja-lyytisen-kanssa-vip

Erjalla on kaksi omaa teesekoitusta. The Blues Queen -tee on lapsangin ja aromikkaan earl greyn savuinen, musta sekoitus suomalaisilla kanervankukilla maustettuna ja se on osoittautunut yleisön suosikiksi. Cherry Overdrive -tee on mustan ja vihreän kirsikkateen sekä karhunvadelman lehtien sekoitus, jonka kruunaa Ceylonin aromikas maku. Teesekoitukset on tuotettu yhdessä Demmers Teehausin kanssa. Teesekoitukset ovat myynnissä Erjan verkkokaupassa, jonka osoite on ohessa:
https://erjalyytinen.com/store

Erja on julkaissut juuri kaksi nuottikirjaa omista sävellyksistään. Erja Lyytinen Song Book, vol. 1 sisältää  nuotit perinteiselle sähkökitaralle ja Erja Lyytinen Song Book, vol. 2 nuotit slide-kitaralle. Kirjat sisältävät kappaleiden lyriikat, soinnut, nuotit ja kitaratabulatuurit. Kirjat sisältävät kappaleita Erjan alkuvuosilta tähän päivään saakka ja niissä on eri biisit. Kirjat on kustantanut Bluesland Productions ja ne ovat tilattavissa Erjan verkkokaupassa.

Erja julkaisi myös koronapandemian inspiroiman ja aikaansaaman CD/DVD-livelevyn Lockdown Live, joka on saatavana myös tuplavinyyliversiona. Levy äänitettiin ja kuvattiin Kuopiossa 10.5.2020 Bluesounds Warehouse -studiolla.

Lisäksi Erjan Blueskuningatar-kirjasta on ilmestynt englanninkielinen versio The Blues Queen. Mape Ollilan kirjoittaman kirjan on kääntänyt englanniksi Michael Majalahti. Kirjan on kustantanut Docendo. Kirja ja levyt ovat myös saatavana Erjan verkkokaupassa.
https://erjalyytinen.com/store

www.erjalyytinen.com
https://www.youtube.com/user/ErjaLyytinenOfficial
www.facebook.com/erjalyytinen
www.twitter.com/erjalyytinen
www.instagram.com/erjalyytinen


Lähde: Helsinki Calling
Kuva: Hannu Juutilainen

+ posts

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisee Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here