Embrional – The Devil Inside (2015)

MAINOS:[three_fourth]

embrional 2
Puolalainen death metal yhtye Embrionalin toinen täyspitkä vaalii puolalaista perinnettä. Vuonna 2003 perustettu yhtye on kieltämättä mielenkiintoinen. Levyn kansi ja promokuvat ovat tyylilleen uskollisia. Yhtyeen tyyli taituroida synkkää death metallia ottaa myös vaikutteita vielä pimeämmiltä poluilta ja välillä painetaankin mustan metallin tunnelmoinnissa.

Vaikka näennäisesti albumilla kaikki ovatkin kunnossa, niin jotenkin levy on vaan puuduttava. Yhtyeen perustyyli on lähellä vadermaista tai morbidangelmaista paahtoa, mutta sinne sekoitellaan progressiivisia ja jopa fuusiojazz-tyylisiä sävyjä aina Pestilencen kulta-aikoja kunnioittaen.

Tuotannollisesti levy on huoliteltu ja raskas, ehkä aavistuksen tunkkainen ainakin omaan makuun. Vaikka biiseissä ei suoranaisesti mitään vikaa olekaan, niin ne todelliset helmet levyltä myös täysin puuttuu. Tylsästi sanottuna levy ei tarjoa mitään uutta, mitä ei olisi kuultu paljon paremmin toteutettuna. 43 minuutin matka Embrionalin luomaan maailmaan sisältää 12 biisiä, joista esiin voisi nostaa painostavan “Funeral Marchin” sekä hienoja kitarakuvioita sisältävän “In Darknessin”.

Uusille ja nälkäisille death metal faneille tätä voi varovasti suositella. Mutta jos olet kasvanut 90-luvulla alan klassikoiden parissa, niin ehkä kannattaa jättää Embrionalin The Devil Inside levykauppaan odottamaan innokkaampaa kuulijakuntaa. Levyn parasta antia tarjoilevat kokeilevat kitarakuviot, jotka toimisivat vieläkin paremmin astetta laadukkaimmissa kokonaisuuksissa.

7 / 10

Juha Karvonen
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
embrional
The Devil Inside
Evil’s Mucus
Funeral March
The Abyss
Sadness
In Darkness
Behind the Mask of Sanity
910
Madman’s Curse
Callousness
Venom
Whores, Drugs and Brain Dead[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-