Dyecrestiltä kolmen vokalistin EP “The Stage Is Set”

Tiedote 19.2.2019

Yhtyeen aiemmat ja nykyinen keulamies fiilistelevät ”Are You Not Entertained” -albumia, mukana myös yksi täysin uusi biisi.

Viime vuonna fyysisten levyjen listan seitsemännelle sijalle ”Are You Not Entertained?” –studioalbumillaan kirinyt Dyecrest julkaisi erityislaatuisen ”The Stage Is Set” -EP:n, jolla kuullaan kaikkia yhtyeen uran aikana vaikuttanutta kolmea vokalistia.

Dyecrestin debyyttialbumilla vaikuttanut Janne Oksanen otti käsittelyynsä ”First Born Angel” -metal-anthemin ja muun muassa Raskasta Joulua – sekä Leverage-kokoonpanoissa nykyisin vaikuttava Kimmo Blom herkistelee ”Where The Light Was Born” -biisin, joka oli tehty alun perin juuri Blomin kanssa. Dyecrestin nykyinen solisti Mikael Salo puolestaan tulkitsee akustisen version palkitun fantasiakirjailija Helena Wariksen Talviverinen-teokseen perustuvasta ”Winterblood”-biisistä sekä EP:n nimikappaleen, ja onpa mukana yksi myös täysin ennen julkaisematon biisi nimeltään ”Truce”.

Salo kertoo:

Oli hienoa ottaa osaa biisinkirjoittamiseen ensimmäistä kertaa, kun kundit tekivät ”Trucea” viime syksynä. Mukaan tuli paljon hienoja vokaalisovituksia, joihin inspiraatioita ammennettiin esimerkiksi Blind Guardianilta ja Queenilta. Oli kunnia jakaa tämä julkaisu yhtyeen entisten laulajien kanssa.

EP:n miksasi Mokoman ja Stam1nan luottomies Miitri Aaltonen ja lopputuloksen masteroi Finnvoxin luottopakki Mika Jussila.

Julkaisun nimikappaleesta on tehty myös bändin tyyliin sopiva lyriikkavideo, jonka voi nyt katsastaa alta. Dyecrest aktivoituu myös tekemään kevään aikana muutamia keikkoja, jotka päivittyvät yhtyeen Facebook-sivuille.

Facebook/Twitter/Instagram: @dyecrestband

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here