Diversion End – Aberrant Artifacts EP (2018)

0
262

Oululainen Diversion End julkaisi hetken hiljaiselon jälkeen uuden EP:n viime huhtikuussa. Seitsemän biisin ”Aberrant Artifacts” koostuu akustista ”Ex Nihilo”-introa lukuun ottamatta perinteisestä melodisesta death metalista.

Kauneimmillaan melodiat ovat ”Engrams”-instrumentaalilla. Yksinkertaiset, mutta uljaasti tanssivat kitarat vievät mielen muihin maailmoihin rumpujen antaessa komeasti tahtia taustalla. Vokaaliosuuksien väliin sijoitetut harmoniat värittävät muissakin kappaleissa ”Aberrant Artifactsin” yleistä tunnelmaa parhaiten.

Vokaaleitakaan ei voi moittia. Ville Similä hoitaa tonttinsa kunnialla niin muristen kuin puhtaasti laulaen. Muusikoiden kokemus näkyy hyvin kekseliäistä sovituksista, yhtye on säveltänyt omia kappaleitaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Vaikkei kaikilta kliseiltä vältytä, ideat ovat useimmiten yllättävän ennalta-arvaamattomia.

”Aberrant Artifacts” on taitavasti ja tarkasti koottu maistiainen Diversion Endin osaamisesta. Pimeyteen on saatu juuri sopivasti valoa iloisen kauniiden melodioiden avulla. Samalla EP:ltä on aistittavissa tietty hyväntuulinen rentous, vaikka kulmat on hiottu hyvin tarkasti ja ammattimaisesti.

4/5

Aleksi Hurme

1.Ex Nihilo
2.Beloved Malefactor
3.Blindfolded
4.Aberrant
5.Whispers
6.Engrams
7.Deceiving Light

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here