Deus Est Machina – Deus Est Machina Demo (2020)

Puhtaita ja kiukkuisia vokaaleja hieman progehtavin höystein soittava Deus Est Machina on saanut alkunsa vuoden 2018 alkupuolella Joni Svenin ja Jarmo Hienosen yhteistyönä. Lukuisten miehistönvaihdosten jälkeen kokoonapano on tällä hetkellä stabiili ja kolmen kappaleen demo on julkaistu kuolevaisten ihmeteltäväksi. Kiekon ensimmäinen raita ”Scarred” tuo mieleen väkivahvan saksalaisen power metal -jargonin, mutta osaa yhdistää siihen komeita kitaravalleja rikkoen myös hieman perinteisiä kappaleen rakenteiden rajoja. Seuraava kappale ”Reason To Be Gone” on keskitempoinen ja viinislangilla väännettynä voimakkaan tanniininen, jossa vahvan perusriffin varaan on rakenneltu ärhäkän toimiva, mutta harmillisen keskinkertaiselta kuulostava paketti.

Kolmas rykäisy ”Awakening” perustuu vahvaan kitaristien ja rumpalin yhteistyöhön. Kappaleessa kuuluu enemmän kokeileva progeilu, kuin kahdessa aiemmassa ja onkin varmasti yhtyettä omimmillaan. Kansankielellä sanottuna ”Awakening” on aivan helvetin hyvin kynäilty biisi.

Plussana Deus Est Machinalla on hyvin toimiva bändi ja vahva laulaja, jolta toivoisi jopa enemmän äänijänteiden revittelyä ja esittelyä meille kuolevaisille.

3+/5

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here