Death Hawks – Sun Future Moon (2015)

[three_fourth]Kotimainen Death Hawks on kolmannella albumillaan Sun Future Moon hionut oman Indie rockin, hippimusan ja psykedelian sekoituksensa melkoisen hienoon muottiin. Aiemmin bändi jäi mielestäni tässä omalaatuisessa sekoituksessaan hieman puolitiehen, mutta nyt homma toimii hienosti. Orkesterin musiikkiin on tullut uutena elementtinä jonkinlainen New age-vivahde ja paketti on pärähtänyt (anteeksi: nyt on pakko) korkeampiin sfääreihin. Sun Future Moon on mielestäni miellyttävä paluu aikaan, jolloin musiikkia kuunneltiin albumikokonaisuuksina.

Kappaleita on aivan turha alkaa erittelemään (enkä siihen rehellisesti sanottuna edes pysty, koska mielestäni tämä levy on kokonaisuus), sillä levyn materiaali on kautta linjan tasokasta. Toki musiikki on melkoista fiilistelyä ja hippeilyä, joka sisältää pitkiä instrumentaaliosia. Näissä osissa ei välttämättä tapahdu kovinkaan paljoa, sillä tunnelmia maltetaan kehitellä pitkään ja hartaasti. Itse asiassa bändi ei varsinaista rokkivaihdetta pahemmin edes käytä. Toisaalta tämä tietty kiireettömyys on yksi tämän levyn viehättävimmistä puolista. Toki on todettava, että ehkä ihan kovimmille hevihemmoille/neitokaisille tällainen fiilistely voi olla liikaa. Itse taas pidin tästä hieman vanhan Pink Floydin mieleen tuovasta meiningistä. Tunnustan heti, että vanha legenda tuli enemmän mieleen tunnelman puolesta, ei niinkään itse musiikista.

Sun Future Moon on mielestäni kokonaisuus, joka on tarkoitettu nautittavaksi kokonaisena teoksena ja juuri tiettyyn tarpeeseen. Kuuntelin levyn useamman kerran lävitse, eikä minulla ole rehellisesti sanottuna vieläkään hajua minkään kipaleen nimestä. Myönnän, että etukäteen minulla oli melkoiset ennakkoluulot Death Hawksia kohtaan (lue: hipsteri-fobia), mutta olen tyytyväinen, että en antanut ennakkoluulojen viedä minua mennessään. Sun Future Moon hieno albumi, joka vie kuuntelijansa mukanaan paikkaan, jossa ajalla ei ole merkitystä. On vain tämä hetki. On vain tämä tunnelma.

ps. Kuunnelkaa levy kuulokkeiden kautta.

8 / 10

Ilkka Järvenpää

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
death hawks
Hey Ya Sun Ra
Ripe Fruits
Dream Machine
Behind Thyme
Seaweed
Dream Life, Waking Life
Heed The Calling
Wing Wah
Future Moon
Friend Of Joy[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-