Curse Upon A Prayer – Rotten Tongues (2015)

MAINOS:[three_fourth]

3540376241_photo
Torniossa vuonna 2010 perustettu black metal yhtye Curse Upon A Prayerin viime vuonna julkaisema debyyttilevy From The Lands Of Demise jäi harmittavan vähälle huomiolle. Kauaa ei tarvinnut jatkoa odotella, sillä uusi albumi Rotten Tongues näkee päivänvalon toukokuun 15.pvä Inverse Recordsin toimesta.

Yhtye mainitsee genrekseen apocalyptic black metallin, ja kovin väärässä asiassa ei olla. Maailmanlopun meininkiä on siis luvassa, vaikka kontrastia jylhästi eteenpäin vyöryvään black metalliin tuo tunnelmallisemmat, osittain jopa kauniita melodioita sisältävät hidastempoiset sävellykset. Parhaiten tässä onnistuu toinen raita ”Death Sentence”, jonka synkät, mutta tyylikkäät melodiankulut tuovat lohtua tuhon keskelle. Vaikka tempoa on laskettukin, niin biisin kylmä ja mystinen tunnelma pitää otteessaan. Erittäin yllättävä ja hieno kappale.

Curse Upon A Prayerin musiikki on modernia ja hyvin tuotettua. Vaikka black metallin salamyhkäisyys säilytetään, niin musiikillisesti liikutaan yllättävänkin laajalla sektorilla. Viitteitä voi löytää black metallin puolelta Dimmu Borgirin vanhemmasta tuotannosta (erityisesti EDT-levyltä) kuin myös Satyriconin Nemesis Divinalta. Curse Upon A Prayer kuulostaa kumminkin hyvinkin omalta itseltään, vaikka nopeampien biisien samankaltaisuudesta voisi nuristakin.

Laulajan äänenkäyttö on monipuolista ja taustoja vedellään mahtipontisella otteella. Oikeastaan koko bändin työskentelystä tai soundimaailmasta en löydä mitään vikaa. Ainoa asia mikä jäi levyltä hämäämään oli levyn parhaimpien kappaleiden ”Red Roomin” sekä ”Divinus Mortisin” alkuriffit, jotka tuovat väkisinkin mieleen Satyriconin Mother Northin vastaavan.

Albumin 43 minuuttia pitää sisällään 9 kappaletta. Biisijärjestystä voi pitää järkevästi rakennettuna, jolloin myös mielenkiinto levyä kohtaan säilyy. Sovituksellinen jälki on laadukasta, syntikat ja taustalaulut tuovat riittävää syvyyttä biiseihin. Rotten Tonguesia voi suositella varauksetta kaikille black- sekä myös death metal faneille. Vaikka levy on tasainen ja tietyn paikoin itseään toistava, niin helvetin kova tekele on kyseessä.

8 ½ / 10

Juha Karvonen

[/three_fourth]

[one_fourth_last]
curse

1. The Distant Chaos
2. Death Sentence
3. Third Day Of Creation
4. Red Room
5. Devil On The Churchyard
6. Divinus Mortis
7. Rotten Tongues
8. The Lost Symbol
9. White Ghost[/one_fourth_last]

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-