Caronte – Codex Babalon EP (2016)

MAINOS:




Italian Parma tarjoaa tyylikkään arkkitehtuurin ja prosciutton lisäksi myös hikistä ja hapokasta doomia. Kolme Bonesin veljestä, Dorian, Tony ja Henry, perustivat Caronten vuonna 2010 yhdessä eksentriseksi kuvaillun rumpalin Mike de Chiricon kanssa.

Bändin musiikillinen perustus on taottu lähtökohtaisesti huumeista, seksistä, alkoholin (runsaasta) käytöstä, kuolemasta, mustista messuista, mystiikasta ja esoteerisesta maailmankatsomuksesta. Caronten miehistö koostuu siis oletettavasti ihan tavallisista parmalaisista perushessuista.

“Codex Babalon” on heinäkuussa 2016 julkaistu EP ja se käsittää kolme miltei kymmenminuuttista vuodatusta maailman salamyhkäisydestä. Biisit junnaavat doomin peruskaavan mukaan hitaanlaisesti, jylhästi ja riffivoittoisesti vokalisti Dorianin muistuttaessa hyvin paljon Glenn Danzigin ulosantia. Pitkän kestonsa vuoksi kappaleet vaativat useamman kuuntelukerran, jotta kuulija voi täysin ymmärtää bändin shamaanista angstia. Mitään uutta ja perustavaa Caronte ei tarjoa, mutta tietty sielukkuus ja rehellinen synkkyys kolmen kappaleen jälkeen jää mieleen. En ole koskaan osallistunut mustaan, huumeiden ja seksin täyttämään messuun, mutta voisin kuvitella Caronten soundtrackin toimivan tällaisen veikeän tapahtuman hyvänä viritysmusiikkina. Livenä bändin junttaus voisi allekirjoittaneelle jäädä hyvin yksitoikkoiseksi ja päätyisin varmasti äkkiä etsimään lähintä anniskelupistettä.

EP:n kolmas ja hieman reippaampi rykäisy “Rites Of High Theurgy” toimii kolmikosta selvästi parhaiten tarjoten sopivan synkän ja tasaisen tripin henkiä manaten.

Ei sillä etteikö hommat bändillä toimisi. Pieni nälkä Caronten musiikkiin jää ja hieman monipuolisemmalla materiaalilla sitä voisi kuunnella enemmänkin. “Codex Babalonin” perusteella nämä velikullat jäävät hieman etäiseksi.

3 /5

Pete Alander

Kuuntele EP alta:

 

Caronte - Codex Babalon

  1. Invocation To Paimon
  2. Elixir Rubeus
  3. Rites Of High Theurgy
Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.