Au-Dessus – End Of Chapter (2017)

[three_fourth]Liettualainen post black metal – yhtye Au-Dessus nousi genrensä kiinnostavimpien nimien joukkoon julkaistuaan debyytti-EP:n pari vuotta sitten. Tuore albumi ”End Of Chapter” jatkaakin täysin siitä mihin edellisellä työnäytteellä jäätiin. Post rockille ominaiset toistot sekä äänenväreet yhdessä raaempien osuuksien kanssa kuljettavat kuuntelijaa aina vain syvemmälle kohti kokeellista sekä tunnelmallista black metallia. Au-Dessus onnistuukin sekoittamaan eri osa-alueet saaden musiikin kuulostamaan samaan aikaan synkältä sekä raikkaalta.

Albumin kansikuva on rohkea. Samaa ei voi sanoa yhtyeen muusta tyylistä. Hupparit kasvojen peittona sekä roomalaisin numeroin nimetyt raidat ovat tässä tapauksessa jo kulunut ratkaisu. Musiikki onneksi puhuu puolestaan ja seitsemään osaan jaettu albumi on lajissaan yllättävän vahvaa tekoa.

Musiikillisesti Au-Dessus liikkuu turvallisesti rajojensa sisällä eikä suurempia yllätyksiä albumin sisällä tule vastaan. Vokalisti Mantas on ehdottomasti yhtyeen voimavara erittäin painostavalla äänenkäytöllään. Rääkynään kontrastia tuo yllättävänkin steriilisti soivat melodiat ja tunnelmalliset osiot. Raidassa ”VI” saadaan nauttia ensi kertaa yhtyeen historiassa puhtaista lauluista, mitkä ovatkin ensijärkytyksen jälkeen varsin toimivia.

”End Of Chapter” on vangitseva kokemus ja vajaa 50–minuuttinen albumi kestää kuuntelua. Vielä kun tuotannollisesti jälki on vakuuttavaa, niin Au-Dessuksen debyyttiä voi varauksetta suositella kokeellisemman- ja tunnelmallisen black metallin faneille.

8+ / 10

Juha Karvonen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII : End of Chapter[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here