Asagraum – Potestas Magicum Diaboli (2017)

Mainos
Saarihelvetti

Black metal on miesten musiikkia! Vaikka asiaa ei pidäkään niin kirjaimellisesti tarkastella, niin poikkeusta kaavaan tuo hollantilais-norjalainen duo Asagraum. Trish (rummut) sekä Obscura (vokaalit, kitara sekä basso) eivät ole ensimmäistä kertaa soppakauhojen varressa myrkkylientä sekoittamassa, vaan bänditaustoja löytyy useammasta tummanpuhuvasta joukkiosta.

Yhtye julkaisi aiemmin tänä vuonna EP:n, joka saikin hyvän vastaanoton underground – piireissä. Kun liekki saatiin syttymään, niin perästä seuraa. Kotimaisen Kvlt – lafkan toimesta debyyttialbumi ”Potestas Magicum Diaboli” näki päivänvalon syyskuun 29. päivä. 

Bändin musiikki nojaa vahvasti norjalaiseen 90 -luvun black metal liikehdintään. Varsin maltillisesti kehittyvät kappaleet eivät rönsyile, vaan sävellyksien voisi sanoa olevan yllättävänkin ammattimaisia ja viimeisteltyjä. Asagraum sekoittelee musiikissaan hienosti black metalin eri elementtejä. Siinä missä biisejä rakennetaan Mglan hengessä, niin jotain yhtymäkohtia voi löytyy myös Alghazanthin tummansävyisestä taiteesta. Obscuran vokaalit ovat ehdottomasti levyn parasta antia. Kireä ja pahaenteinen rääkynä saa kynttilän liekin lepattamaan ja itse perkeleen hönkäilemään korvaasi elämän totuuksia. Kitaroissa kuullaan tasaisesti avoimia- sekä riitasointuja, mitkä tuovat raikkautta muuten synkkään yleiskuvaan. Vaikka biiseissä riittää nopeampaakin tulitusta, niin missään vaihessa musiikillinen anti ei käy kaavamaiseksi tai pitkästyttäväksi. Tässä piileekin levyn vahvuus.

44 – minuuttinen albumi kätkee sisällensä kahdeksan kappaletta. Tasaisesta materiaalista nostaisin esille avausraidan ”Transformation””Gosbel Of Ignitionin” sekä aggressiivisen ja painostavan ”Black Sun Prayerin”. Vielä kun tuotannollisesti jälki on vakuuttavaa, niin ”Potestas Magicum Diaboli” on helppo nostaa nostaa vuoden parhaimpien black metal – julkaisujen joukkoon.

8½ / 10

Juha Karvonen

1. Transformation
2. Black Triangle Temple
3. Leviathan
4. Gospel of Ignition
5. Daar Waar Ik Sterf
6. Black Sun Prayer
7. Carried by Lucifer’s Wings
8. I Burn Within the Devil

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän