André Matos on kuollut 47-vuotiaana

Mainos
Saarihelvetti

Brasilialaisyhtye Angran laulajana kuuluisuuteen noussut  André Matos on kuollut 47-vuotiaana.

Vokalistin kuolemasta ilmoitti Facebook-sivuillaan hänen bänditoverinsa, rumpali Ricardo Confessori koko Shaman-yhtyeen puolesta. Alustavaksi kuolinsyyksi on varmistumassa sydänkohtaus.

14.9.1971 syntynyt Matos opiskeli oopperalaulua ja pianon soittoa esiintyen ensimmäisessä yhtyeessään Viper 1980-luvulla, tuolloin vielä enemmän kiinnostuneena kosketinsoittajan roolista. Valmistuttuaan hän perusti Angran, jonka albumi ”Angels Cry” nosti laulajan suuremman yleisön tietoisuuteen vuonna 1993. Matos oli yksi vokalisteista, joka haki Bruce Dickinsonin paikkaa Iron Maidenin keulilla 1994.

Angra nousi 1990-luvun aikana yhdeksi melodisen ja progressiivisen metallin johtavaksi nimeksi. Matos jätti yhtyeen vuosituhannen vaihteessa yhdessä rumpali Confessorin sekä basisti Luis Mariuttin kanssa. Kolmikko perusti Shamanin ja julkaisi kaksi levyä ennen Matosin siirtymistä soolouralle vuoden 2007 ”Time To Be Free” –albumilla.
Matos työskenteli Tobias Sammetin johtaman Avantasia –projektin mukana ensimmäistä kertaa vuoden 2001 ”Metal Opera” –levyllä ja esiintyi lavalla yhtyeen kanssa vain viisi päivää ennen kuolemaansa. Matos lauloi myös Timo Tolkin perustaman Symfonian ”In Paradisum” –levyllä 2011.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Matos oman bändinsä lisäksi kasasi Viperin uudelleen ja Shaman palasi myös kehiin 2018. Hänen lauluäänensä kuului power ja progressiivisen metallin voimakkaimpiin työkaluihin ja André hyödynsi vokaaleissaan oopperavaikutteita. Matos oli erinomainen myös melodisissa biiseissä ja pystyi tulkitsemaan suvereenisti vaativia sovituksia kuten Journeyn ikivihreän klassikon ”Separate Ways”.

R.I.P. André Matos 1971 – 2019. Alta katseluun miehen hienoimpia tulkintoja:

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän