Amputory haastattelu

MAINOS:



amputory

Death metallin perinteitä kunnioittavan ”Ode To Gore” debyyttialbuminsa kesän kynnyksellä julkaissut Amputory kertoi bändinä Metalliluolalle tuoreet kuulumisensa. Yhtye esiintyy tulevana lauantaina 22.8. Helsingissä Side Clubilla yhdessä Shrapnel Stormin, Black Royalin sekä Freedominationin kanssa.

Tervehdys! Mitä kuuluu tällä hetkellä Amputoryn arkeen?

Ei tässä kurjuutta kummempaa! Keikkaa pukkaa pitkästä aikaa. Porissa osallistumme Finnish Death Metal Maniacs tapahtumaan. Ja keikkaa lisäksi Tampereella ja pk-seudulla. Uusia biisejäkin ollaan rustailtu.

Onnittelut ensilevynne ”Ode To Gore” julkaisusta. Levy on hyvin perinteisen kuuloista death metallia, mistä yhtyeen vaikutteet ovat peräisin?

Kiitos ja hyvin perinteikkäällä linjallahan tässä ollaan. Basistimme Pekka (Sauvolainen) ja kitaristimme Saku (Manninen) ovat olleet Pestigoren riveissä jo ammoisina aikoina ja vaikutteetkin ovat vanhaa kunnon death metallia. Esimerkiksi Carcass, Obituary, Bolt Thrower, Grave, Napalm Death, Asphyx, Demigod ja muutkin vanhat klassikot.

Millainen oli kappaleiden syntytarina tällä kertaa ja kuinka kauan biisien sovituksia hiottiin?

Osa kappaleista on vanhoja demobiisejä ja osa taas tuoreempaa materiaalia, mikä tuli mukaan juuri ennen levyn nauhoituksia. Biisit valmistuivat ripeästi mutta kaikki muu ottikin aikansa…murtuneita luita,talous- ja päihdeongelmia,laitteet ja äijät hajoilivat jne.

maxresdefault

Levyn nimen mukaisesti biisit tuntuvat mässäilevän erilaisilla ”gore” – teemoilla, mistä saitte ideat sanoituksiin ja mikä on mielestänne sanoituksien merkitys tämän tyyppisessä metallissa?

Kaikki tekstit ovat vokalisti Jarnon (Kokkonen) sairaasta mielestä kumpuavaa ihmisvihaa, rappiota ja painajaiskuvia.Varsinainen ”gore”-teema ei niinkään ole yksinomaan pääaihe vaan lyriikat ovat kaikenlaista outoa ja kammottavaa tajunnanvirtaa. Sanoitukset death metallissa lähinnä määrittävät mielimaisemaa jossa liikutaan – onko kyseessä saatanallinen sanoma, perinteinen kauhufiktio tai vaikka vakavampi poliittinen kannanotto. Amputoryn tapauksessa pyrkimyksenä on ollut verrattain laaja aihekenttä. Levyllä on sanoituksia sodasta, sarjamurhaajista, katuväkivallasta, mielisairaudesta ja muusta mukavasta.

Levyllä kuullaan myös vierailevia muusikkoja soolokitarassa, laulussa ja koskettimissa. Millaisen panoksen he toivat mukaan ja miten esimerkiksi kitaraosuudet jaettiin studiossa?

Vierailevina muusikkoina soolokitarassa olivat Micko Hell ja Viltsu, jotka ovat paikallisia kitarasankareita. Levyn soolot sävellettiin porukalla kepit ja keppanat kädessä. Ihan varmuudella ei muisteta kuka soitti minkäkin soolon. Koskettimet levylle sovitti ja soitti Sami Tiittanen. Puhtaat laulut ja kurkkulaulut levylle lauloi Otu.

Millaisella kalustolla levyn jykevä kitarasoundi saatiin aikaan eli mitä kitaroita, vahvistimia ja muita laitteita studiossa hyödynnettiin?

Käytimme kitaranauhoituksissa Englin Fireball ja Savage nuppeja ja Englin kitarakaappia.Kitarat nauhoitettiin pääosin Schecterin Hellraiser kitaralla. Soundissa ei ole varsinaista kitaravallia vaan yksi oikea ja yksi vasen raita. Tämä jättää tilaa muille soittimille. Emme omista Bossin Heavy Metal särkijää.

amputory3 amputorylogo

Kappaleesta “Cleansing By The Blade” on juuri julkaistu suosiota kerännyt video. Millainen produktio oli kyseessä?

Videon on kuvannut Janne Kerminen ja se kuvattiin melko nopealla aikataululla. Meillä oli aluksi suunnitelma tehdä video ”Unclean”- biisistä, mutta päädyimmekin sitten tekemään sen ”Cleansing By The Bladesta.”

Millaiset kiertuesuunnitelmat Amputorylla on tällä hetkellä ja mitä on luvassa bändiä livenä katsastamaan saapuville?

Tällä hetkellä meillä on sovittuna viisi keikkaa. Kaikki ovat Suomessa, mutta olemme kiinnostuneet lähtemään ulkomaillekin keikalle jossain vaiheessa. Livenä soitamme reilun puolen tunnin setin vanhaa death metal tykitystä.

Viimeiset sanat Metalliluolan lukijoille?

Tulkaa katsomaan meitä keikalle.

Amputory facebookissa

Haastattelu: Ville Krannila

Kuvat: yhtyeen promokuvat

 

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.