Alcoholica soittaa Metallican “…And Justice For All” -albumin kokonaisuudessaan livenä

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
MAINOS:

Tiedote 28.11.2018

Metallican “…And Justice For All” alusta loppuun livenä.

Alcoholica plays Metallica: …And Justice for All
26.12. 2018 Jack the Rooster, Tampere
27.12. 2018 On the Rocks, Helsinki

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Metallica julkaisi neljännen albuminsa. Yhdeksän biisiä ja yli 65 minuuttia käsittävä ”…And Justice For All” on bändin uran progressiivisin teos. Kappaleet kuten ”One”, ”Blackened” ja ”Harvester of Sorrow” ovat edelleen kestosuosikkeja Metallican keikoilla.

Tamperelainen tribuuttibändi Alcoholica on aiempina vuosina soittanut livenä kokonaisuudessaan ”Kill ’em All”– ja ”Master Of Puppets” -levyjä. Nyt vuorossa on ”…And Justice For All”, joka kuullaan alusta loppuun kahdella klubikeikalla joulukuussa.

Alcoholica-basisti Johannes Tolonen kertoo:

Levyn ottaminen haltuun oli massiivinen operaatio. Vaikka levyä on kuunnellut yli puoli elämää, paljastuvat kieroimmat koukut vasta kun pitää itse suorittaa.

Ensimmäisen kerran koko albumi kuultiin Alcoholican esittämänä viime elokuussa Saarihelvetti-festivaaleilla Tampereen Viikinsaaressa. ”…And Justice For All” on tunnettu paitsi kimuranteista ja lähes kymmenminuuttisiksi kasvavista biiseistään, myös omintakeisesta miksauksestaan, jossa bassokitara on hädin tuskin kuultavissa. Jason Newsted oli juuri liittynyt bändiin basistiksi Cliff Burtonin kuoleman jälkeen.

Tolosen mukaan levyllä on basson vähyydestä huolimatta hänelle henkilökohtaisesti valtava merkitys.

Ikävuodet 12-15 kuuntelin Justicea lähes päivittäin. ”Blackened”, ”One” ja ”Dyers Eve” ovat edelleen poikkeuksellisen merkittävien biisien listallani.

Metallica: “…And Justice for All”

1. Blackened
2. …And Justice for All
3. Eye of the Beholder
4. One
5. The Shortest Straw
6. Harvester of Sorrow
7. The Frayed Ends of Sanity
8. To Live Is to Die
9. Dyers Eve

Kokoonpano:
Esa Tuohimäki – kitara, laulu
Teemu Mätäsjärvi – kitara
Johannes Tolonen – basso
Vilho Rajala – rummut

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.