Al-Namrood – Wala’at (2020)

Folk-höysteistä black metalia Saudi-Arabiasta

cover Al-Namrood - Wala at
Mainos
Saarihelvetti

Ennakkoarvio – levy julkaistaan 22.6.2020

Maantieteellisesti ja kulttuurillisesti harvinaisempaa on saada black metal -levy arvioon yhtyeeltä, joka tulee Saudi-Arabiasta. Vuonna 2008 perustettu Al-Namrood on kuitenkin sellainen. Henkensä uhalla, nimettömänä ja vailla keikkamahdollisuuksia yhtye on kuitenkin porskuttanut eteenpäin ja tänä vuonna julkaistava ”Wala’at”-levy on uskonnoista v*tut välittävän poppoon seitsemäs.

Kymmenen kappaleen rykäisy ei kuulu siihen tosinorjalaiseen vauhtikastiin vaan ammentaa vesipiipun syvimmät ja mausteisimmat henkoset itämaisilla melodioilla ja ulosannilla. Meininki on enemmän folk-henkistä rallittelua kuin suorapiirteistä black metalia. Biisit nojautuvat enemmän fiilistelyyn ja ärjyvä laulu on instrumentti muiden joukossa. Mitään huikeaa vokaaliakrobatiaa Al-Namrood ei tarjoile ja esimerkiksi ”Fasique”-kappaleen manailu lähinnä huvittaa.

Eipä sillä, pääpiirteittäin ”Wala’at” on kuulemisen arvoista kelpo rynkytystä ja on enemmän kuin hienoa, että mustaa ja synkkää metallia tehdään myös Arabian niemimaalla.

Alla oleva video on vanhempaa materiaalia, mutta siitä saa hyvin kiinni mistä tässä bändissä on kyse:

https://www.facebook.com/alnamroodofficial/

6+/10

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän