Ajatusrikos – Maailman Nielemä (2020)

MAINOS:

Ennakkoarvio

Vasta vuonna 2019 perustettu turkulainen hardcore/metalli/rapcore -yhtye Ajatusrikos julkaisee tänä vuonna kokopitkänsä “Maailman Nielemä”.

Esikuviksi mainitut Biohazard, Machine Head, Jedi Mind Tricks ja Hatebreed kuuluvat selvästi biiseissä, mutta heittäisin sekaan myös mainion Downsetin. Mitään nu metal limpbizkittelyä Ajatusrikos ei tarjoa vaan riffittely onnistuu esikuvien viitoittamalla tiellä ja yhtye iskee sisään myös omaleimaista gangstailua. Levyn tuottanut Tomi Uusitupa on luonut terävän ja pitkäikäisen soundin. Vierailijoiksi on saatu ”Pidä kiinni” -biisiin scratchaamaan DJ Loudus Plexus (Ronskibiitti) ja ”Röyhkee” -kappaleessa vierailijarapit hoitaa Klaus Kustaa (Ronskibiitti).

Kokonaisuudesta syntyy erittäin kelvollinen ja kiukkuinen näyte nuoren yhtyeen osaamisesta ja v*tun kovasta asenteesta. Arvioijalla on suuria vaikeuksia (ja myönnetään: asennevammaa) sietää suomenkielistä hip hopia, mutta Ajatusrikoksen verbaaliakrobatiikka ei aiheuta pahoja hylkimisreaktiota. Kyllä tätä ilokseen kuuntelee.

Ota haltuun “Maailman Nielemä” -biisi:

https://www.facebook.com/ajatusrikos/

7,5/10

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.