A Lie Nation – Human Waves EP (2015)

MAINOS:[three_fourth]Vuodesta 2009 asti toiminut Oululainen A Lie Nation julkaisi alkuvuodesta kuuden kappaleen ep:n nimeltään Human Waves. Bändi on tehnyt myös kaksi demoa vuosina 2010 sekä 2012. Demot olivat tuotannollisesti yhtyeen mukaan sen verran heikkoja, että niiden promoaminen ei ollut järkevää. Nyt arvostelussa oleva ep Human Waves esittelee demojen kappaleet uudelleen kasaan niputettuina ja jälki on kerrassaan mainiota.

Kun kyseessä on Oulun kaltainen hieno metallikaupunki, niin myös musiikissa on kuultavissa pimeiden aikojen melankolisuutta ja lohduttomuutta. Tyylilajina ilman suurempia selittelyitä on melodinen death / black metal. Soundillisesti kirkkaat ja yllättävänkin kireät kitarat johdattelevat yhtyettä varsin taitavasti. Bändin otteessa on muutenkin jotain selittämätöntä pirteyttä, joka kumpuaa tummasävyisen musiikin sisältä.

Soitannallisesti bändi vetää tässä vaiheessa uraa taidokkaasti. Laulaja Miikka Pyykkönen saa kyllä allekirjoittaneelta parhaimmat pisteet äänenkäytöstään. Biiseissä on sopivasti koukkuja ja keskitempoinen melodinen riffittely saa myös vastapainoa tunnelmallisista hitaammista osioista. Kun tähän asti bändille on satanut kehuja, niin ep:n kokonaisarvosanaan ei voi olla vaikuttamatta täysin puun takaa tulevat puhtaat lauluosuudet, joista en vain saa kiinni lukuistenkaan kuuntelukokemuksien jälkeen (biisissä Revolution One).

A Lie Nation on mielenkiintoinen yhtye, joka taidokkaasti risteilee synkkyyden ja valon rajamailla. Biiseissä on tarttumapintaa ja sovituksellisesti mielenkiintoisia ratkaisuja. Omat suosikkini levyltä ovat tunnelmallinen ja bassovoittoinen ”Beyond The Realms of Humanity” sekä energinen avausbiisi ”Leech”. Muutamaa näkyvää virhettä lukuun ottamatta Human Waves olisi kevyesti 4 pisteen julkaisu. Rankaisu tuntuu parhaimmalta silloin kun siihen on todellinen syy. A Lie Nationin suunta on selkeästi ylöspäin, joten mielenkiinnolla jäämme odottamaan yhtyeen seuraavaa julkaisua.

3 ½ / 5

Juha Karvonen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
a lie
1. Leech
2. Revolution One
3. Beyond the Realms of Humanity
4. Pouring Dark Cloud
5. Kuningas Kärsimys
6. In And Out of Consciousness[/one_fourth_last]

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-