Vaasalainen Rifftera julkaisi neljän kappaleen EP:n – mukana Iron Maiden lainabiisi ”Moonchild”

Promokuva: Mikko Parkkonen (Aarni Visuals)
MAINOS:



Tiedote 12.10.2024

Vaasalainen metallibändi Rifftera julkaisi neljä kappaletta sisältävän ”Coda”-nimisen EP:n 11.10.2024. Julkaisu tapahtui vain digitaalisesti ja mukana on kolmen uuden Rifftera-kappaleen lisäksi yksi koveri.

Kuuntele EP suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/rifftera-coda

Musiikillisesti Coda on suoraa jatkoa bändin edelliselle täyspitkälle; ”Across the Acheronille”. Melodinen death metalli ja thrash metalli toimivat edelleen pohjana, jolle maukkaat riffit ja tarttuvat melodiat on kerrostettu.

”Selkein muutos edellisiin julkaisuihimme verrattuna voidaan kuulla laulupuolella; mukana on nyt enemmän vaihtelua kuin aiemmin. Käytännössä sama asia tapahtui kyllä jo Across the Acheronin kohdalla, sillä sen levyn vokalisoinnit olivat selkeä parannus aiempaan verrattuna niin laadullisesti kuin monipuolisuuden osalta. Mutta nyt ero edeltäviin julkaisuihin on molempien vokalistien osalta vielä selkeämpi”, bändin kitaristi-laulaja Janne Hietala kommentoi.

EP:n mukana oleva lainakappale on versio Iron Maidenin ”Moonchildista”.

”Vuosien aikana ajatus mahdollisen cover-kappaleen nauhoittamisesta on käynyt keskusteluissa aina silloin tällöin. Jotkut meistä ovat kuunnelleet Iron Maidenia runsaanpuoleisesti elämänsä aikana ja Moonchild on kappale, joka on erottautunut joukosta meille sopivalla tunnelmalla ja olemalla yksinkertaisesti vain mukava biisi soittaa. Toki kappale eroaa meidän omiin biiseihin verrattuna – se on aika paljon vähemmän brutaalia ryskäystä ja aika paljon enemmän kasaria ja, noh, Maidenia. Mutta lopputulos istuu yllättävän hyvin Codan muiden biisien joukkoon. Meidän kyvyt laulupuolella ovat lievästi sanottuna aika kaukana Bruce Dickinsonista, mutta oli hyvä haaste saada Iron Maidenia tulkittua meidän tyylillämme. Saatettiin jopa oppia jotain tässä prosessissa”, Hietala lisää.

01. Carved in Skin
02. Quicksand
03. No Turning Back
04. Moonchild (Iron Maiden Cover)
EP:n kansi: Leon / fiverr.com/leon86 – Cover art

Kokoonpano:
Janne Hietala – Kitara ja puhtaat sekä örinälaulut
Mikko Kuoppamaa – Kitara & puhtaat laulut
Antti Pöntinen – Koskettimet
Jupe Karhu – Basso
Ville Härkönen – Rummut

https://www.rifftera.com 
https://www.facebook.com/rifftera 
https://www.instagram.com/rifftera 
https://www.youtube.com/rifftera 
https://rifftera.bandcamp.com 


Kuva: Mikko Parkkonen (Aarni Visuals)
Lähde: Inverse Music Group

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.