Jere Garcia julkaisi omaa nimeään kantavan sooloalbumin

Kuva: Ville Akseli Juurikkala
MAINOS:



Tiedote 27.9.2024

ACCU- ja Grease Helmet -yhtyeistä tuttu Jere Garcia julkaisi omaa nimeään kantavan sooloalbumin Jere Garcia 27.9.2024. Albumi julkaistaan vinyylinä sekä digitaalisesti. Katso ohesta albumin uutuusvideo The Ones That Make You Feel.

Video kertoo kielletyn rakkauden tummanpuhuvan, James Bondin Live and Let Die -tyyliseen tarinan, jota on höystetty elokuvamusiikilla ja electronicalla. Muissakin albumin kappaleissa arkkihenkilönä esiintyvä White Lady (Solitare) ennustaa Tarot-korteista rakkauden, mutta Black Queen tuhoaa Jere Garcian (James Bond) voodoo-taikaa käyttäen ja saa kuin saakin White Ladyn omakseen.

“Koen, että tummanpuhuva musiikki antaa hyvän kuvan maailman nykytilanteesta ja on hienoa, että saan toimia siinä tarinankertojana. Levylläni sivuan aiheita kuolemasta syntymään ja kärsimyksestä nautintoon. Kuulija saa itse tulkita sanomani merkityksen”, Jere kertoo.

Uutuuslevyn musiikki on sekoitus elokuvamusiikkia, electronicaa, rockia, funkkia ja orkestraalista kokeellisuutta.

Jere työsti levyään viiden vuoden ajan sekä Suomessa että Espanjassa. Hän aloitti sävellysprosessin jäätyään koronakaranteeniin Espanjaan. Prosessi vei aikaa, sillä Jere halusi irrottautua aiempien yhtyeidensä tyylistä. Hän paneutuikin syvemmälle musiikillisiin juuriinsa ja päätyi yhdistelemään uransa alkuaikoina opittuja klassisen musiikin elementtejä rockiin, funkiin ja elektroniseen musiikkiin.

Projekti siirtyi lukuisia kertoja Jeren sukkuloidessa Moon Unit Studioiden Espanjan ja Helsingin Tehtaankadun toimipisteiden välillä. Espanjan rauha ja vibraatiot toimivat musiikillisena inspiraationa ja hän sävelsikin Marbellan yössä peräti 52 kappaletta.

Helsingin Moon Unitin studioilla sävellyksistä valikoitui yhdeksän kappaletta, joiden äänityksiin Jere kutsui musiikkoystäviään tuomaan oman lisänsä kunkin omalla tyylillä. Tämän jälkeen vuorossa oli projektin haastavin vaihe eli sanoitus ja laulaminen, joihin Jere paneutui pitkään saadaakseen haluamansa kuuloisen albumin. Levyn teko kestikin kaikkiaan viisi vuotta suunnittelu-, äänitys- ja miksaustöineen.

Jerellä oli juuri erinomainen levynjulkaisukeikka Ääniwallissa Helsingissä noin 600 hengen yleisölle.

Katso ohesta levyn ensimmäinen video Machine God, jolla Jere ottaa kantaa tekoälyn voimaan.

Video on luotu osittain tekoälyllä, mikä kuvastaa uuden teknologian ja digitalisoitumisen mahdollisuuksia. Video avaa dystooppisen maailman, joka ammentaa Fritz Langin (Metropolis) ja Sergei Eisensteinin klassikoista. Jere käsittelee siinä ihmisen lisääntyvää riippuvuutta ja uskoa teknologiaan, joka viitoittaa tulevaisuuteen, jossa tekoäly ottaa jumalaisen muodon.

Levy on äänitetty Moon Unit -studioilla ja sillä soittavat seuraavat henkilöt:

Sami Yli-Sirniö (Kreator) – kitarat
Jan Rechberger (Amorphis) – rummut / tuotanto
Gas Lipstick (HIM) – rummut
John Vihervä (Accu) – basso
Nicklas Etelävuori (Amorphis) – basso
Jimi Python – viulu
Ben Varon (Grease Helmet) – kitarat
Kyle Harris (Blue Man Group) – perkussiot
Ernie Hawks – puhaltimet
Kaappo Karvala (Suurlähettiläät ) – piano
Mikko Murtovaara (Knucklebone Oscar) – basso

Kappalelista
Machine God
Deadly Mistress
White Lady
The Ones That Make You Feel
Stardust
Blind Eyes Don’t Cry
Million Years
Ugly Truth
You’r The One

www.jeregarcia.com

Lähde: Katja Toivanen/Helsinki Calling