MAINOS:



Kotimainen pomppumetalliyhtye Fat Rabbits vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu uuden ”Eros”-albumin julkaisseeseen orkesteriin alta.

Bändin nimi: Fat Rabbits
Yhtyeen genre: Raskas rock / Alternative Metal / Nu-metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Jaakko Malila, kitara ja laulu
Pyry Kunnas, laulu
Antti “Masa” Kiviniemi, basso
Markus Vikainen, kitara ja taustalaulu
Antti Kallioniemi, rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Turku
Yhtyeenne esikuvat: Pyry: Esikuvia on liian monta lueteltavaksi. Fat Rabbits oli alkujaan punkkibändi, mutta meidän soundi on levy levyltä hivuttautunut raskaammaksi. Tällä meidän uudella EROS-levyllä me annettiin itsellemme lupa sukeltaa oman nuoruuden heavy- ja numetal-suosikkeihin kuten Korn, System of a Down, Limp Bizkit ja Slipknot.Jaakko: Alkupuolella otimme vahvasti venkoilupuolen rokkareiden repertuaarista inspiraatiota. Mun lapsuuden isoimmat esikuvat on suomalaiset progebäbdit kuten YUP, Levy levyltä ollaan luisuttu raskaampaan, mutta myös popimpaan suuntaan. Ja mikäs siinä, melodiat ovat ehkä sitten kuitenkin kaikken hienoin asia musiikissa.
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Jaakko: Mun ja Pyryn edellinen bändi lopetti kuin seinään ja haluttiin jatkaa bänditoimintaa. Silloin oli tavoitteena suoraviivainen trio-pohjainen rock, mutta mahtipontiseen tykitykseen ollaan taas kerran päädytty. Näin unen, jossa ohjasin elokuvan nimeltä ”Fat Rabbits” ja se oli niin paska nimi, että se oli otettava käyttöön.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Pyry: Jaakko ja minä ollaan tän bändin taiteelliset primus motorit. Osa biiseistä on syntynyt treenikämpällä jamittelemalla ja osa on ollut kotidemoja, joita on tuotu studioon yhdessä työstettäväksi. Monesti homma menee kuitenkin niin, että Jaakolla on joku mehukas riffi, josta biisiä lähdetään kehittelemään ja laulumelodia tulee minulta. Välillä studioon tullaan valmiin sanoituksen kanssa, mutta toisinaan me pyöritellään myös tuottajanamme toimivan yhtyetoverimme Markus Vikaisen kanssa tekstejä porukalla.Jaakko: Tällä levyllä ollaan tosi vahvasti tehty kolmestaan biisit lopulliseen muotoonsa. Korona-aika tuli demovaiheessa väliin ja treenikämppäjamit jäivät pois. Duunattiin omin päin demoja, joita sitten Markuksen ja Pyryn kanssa työstimme yhdessä. Tekoprosessi erosi aikaisempien levyjen tekotavasta aika lailla. Tällä levyllä meidän kolmen studiotyöskentely hioutui kauniiksi tehotiimiksi ja se lopullinen visio siitä, millainen tästä levystä tulee, muodostui aika helposti lopulta.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Pyry: Livenä Fat Rabbits on yllättävänkin intensiivinen kokemus. Hyviä pomppuriffejä ja tarttuvia kertsejä ei voi koskaan olla liikaa – paitsi meillä! Lisäksi Vikaisen efektikioskista tuutataan livenä hiukan samplea ja sen semmoista perusbändisoundin päälle.Jaakko: Hiki lentää ja riffit louhii!
Uusimman levynne nimi: EROS

Kansikuva: Ossi Nyström
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Pyry: Julkaisimme 20.9. kolmannen albumimme nimeltään EROS. Sana “eros” on kreikkaa ja tarkoittaa rakkautta, mutta siinä on mukana myös bändin lopettamispäätökseen liittyvä sanaleikki. Levyn julkaisun jälkeen teemme jäähyväiskeikan ja pistämme pillit pussiin, eli EROS on samaan aikaan tavallaan Fättäreiden oma erolevy.Jaakko: Pitkään mietimme, että levyn nimeksi tulisi “Itäharju” pienenä viittauksena Slipknotin “IOWA”-albumille, koska treenikämppämme sijaitsee Turun Itäharjun kaupunginosassa. Otan kunnian nimen keksimisestä, koska kaikki nämä biisit kertovat rakkaudesta omalla tavallaan, tai näin sen itselleni tulkitsen.

Pyry: Viime levyn jälkeen me mietittiin tulevan levyn suuntaa. Nopeasti todettiin, että nyt riittää aiempi flirttailu hevin kanssa ja nyt lähdetään tekemään rehellisesti raskainta levyämme tähän mennessä. Kyllä siellä seiskakieliset murisee ja droppipedaalit pohjassa painellaan monessa kohtaa.

Jaakko: Omassa päässäni ajattelin että levystä tulee todellinen hevi-eepos, mutta omaan korvaan se kuulostaa omalaatuiselta pop-rockilta, jossa on jyräriffejä. Tämä siis esimerkkinä siitä, kuinka sokea sitä tavallaan luovan prosessin aikana tekemiselle tulee. Meiltä jäi myös demoasteelle ainakin kourallinen aihioita, joissa saattoi olla sitten enemmän hevivibaa. Levyn lopullisesta muodosta olen todella ylpeä ja sen vastaanotto jännitti, mutta palaute on ollut positiivista.

Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Pyry: Uudelta levyltä uusi videosinkku “Mikä sul on fiilis?” ja vähän vanhempi videosinkku “Pillerit” kannattaa kuunnella. YouTubesta löytyy. Ne bängää lujaa!Jaakko: Levyn aloituskappale ”Mikä on Panteran paras levy?” ja Pyryn hieno sävellys ”EIliseen”. Se on todella koskettava ja kaunis biisi.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Pyry: Eilen kuuntelin aamupalaa laittaessani Paul Ankaa. En osaa tähän hätään sanoa kolahtiko se. Ei se kai oikeen… Ihan liian Disney-meininkiä.Jaakko: Suomen parhaimman yhtyeen Alamaailman Vasaroiden Käärmelautakunta -levyä ja juuri eilen fiilistelin Massive Attackin Heligoland -levyä, muistin että se oli huono, mutta sehän oli tosi hieno levy.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Pyry: Fat Rabbitsin jäähyväiskeikka järjestetään 27.9. Turun Dynamo-klubilla. Sinne kannattaa tulla vaikka pidemmänkin matkan päästä. Järjestetään kunnon monttubileet!
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Pyry: Antakaa Limp Bizkitille anteeksi. He eivät tehneet sitä tahallaan.Jaakko: Limppareiden Wes Borland on nu-metallin Steve Vai – paitsi parempi!
Linkit yhtyeen somekanaville: Instagram: https://www.instagram.com/fatrabbitsvirallinen/ Facebook: https://www.facebook.com/fatrabbits/ Tiktok: https://www.tiktok.com/@fatrabb1ts
Linkki yhtyeen musiikkivideoon: Mikä sul on fiilis: https://www.youtube.com/watch?v=Ee8GomCmjBQ
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: Fat Rabbits Spotifyssa: https://open.spotify.com/artist/1zhVm0jLKMNuind9f0KF6N

 

Kuva: Anssi Riihimäki

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.