Ωblivion Gate julkaisi singlen ja häiritsevän NSFW-videon “Rusty Pipes”

Valokuva: Ville Henrik Priha
MAINOS:Tiedote 13.2.2024

Tampereelta käsin operoiva industrial / doom / pop -artisti Ωblivion Gate on julkaissut uuden “Rusty Pipes” -nimisen kappaleen tulevalta kolmannelta “Thrill Kill Noir” albumiltaan. Kappaleen NSFW (not safe for work) musiikkivideo on myös katsottavissa.

Ωblivion Gaten takana oleva Matron Thorn taustoittaa kappaleen teemaa:

“Verisuonemme ovat putkisto joka toimii moottoriteinä, ja jota pitkin me liftaamme paheiden kyytiin kohti umpikujia ja nokkakolareita. Lopulta kuitenkin kaikki putket ruostuvat ja nuo tutut valtatiet sulkeutuvat, joka taas johtaa yhä suurempiin kiusauksiin ja epätoivoisiin riskinottoihin. Me liftaamme paheiden kyytiin, mutta maksamme siitä kovan hinnan. Pimeys veloittaa aina yhden sielun palkkiokseen kuljettaakseen meitä euforiaan.”

Kuuntele “Rusty Pipes” musapalveluissa: https://push.fm/fl/obliviongate-rustypipes

Floridassa syntyneen Matron Thornin Suomessa 2018 perustaman doom metal -projekti Ωblivion Gaten musiikki ei ole missään vaiheessa asettunut lokeroihin. Se tunkeutuu toistuvasti ja vastuuttomasti kokeellisille alueille. Debyyttialbumi “Wisdom of the Grave” (2020) on doom-metal-hybridi 90-luvun alun grungen ja goottirockin kanssa. Se loi pohjan sille suunnalle, mikä johti sittemmin metallisen soundin hiipumiseen ja mustan industrial-soundin kehittymiseen. Kakkosalbumi “Flowers in the Wreckage of Dreams” (2022) on tarina tarinana nuoresta tytöstä, joka pakenee yksinkertaista elämää jahdatakseen unelmiaan tähdestä enkelten kaupungissa, johtaen tuskallisen melankoliseen, mutta kauniiseen lopputulemaan. Elektrobiitit, eteeriset syntetisaattorit, iskevät kitarat ja synkkä laulu sekoittuvat vietteleviin naisääniin luovat synkän, unenomaisen matkan Etelä-Floridan alamaailman halki.

Ωblivion Gate jatkaa muodonmuutostaan ja kelluu oman synkän evoluution vietävänä kehittyen jatkuvasti omaperäisenä ja röyhkeänä. Pimeydestä kumpuava tuleva kolmosalbumi “Thrill Kill Noir” on elokuvamainen synkän meditaatiivinen tarina kauneudesta, pakkomielteistä, paheista, tirkistelystä, turmeltuneisuudesta ja halusta hallita sitä kaikkea.


Lähde: Inverse
Valokuva: Ville Henrik Priha