King Satan – King Fucking Satan (2017)

Se dilemma, kun Manalan tirehtööri Belsebub haluaa pitää saatanalliset rave-bileet, mutta bilekansa kieltäytyy kuuntelemasta vanhan koulukunnan norjalaista bläkyä.

Ratkaisu ongelmaan löytynee Suomen Tampereelta ja tänä vuonna esikoislevynsä julkaisseelta King Satanilta. Saturnal Recordsille kiinnitetyn industrial metal-yhtyeen debyytti “King Fucking Satan” on piristävä paketti helvetillistä jumputusta.

King Aleister Satanin sooloilusta lähtenyt projekti julkaisi jo vuonna 2015 demo EP:n ”We Are King Satan And We Fuck The World”, joka herätteli uinuvaa ja potentiaalista fanikuntaa.

Nyt kokopitkällään bändi tarjoaa miellyttävän kokonaisuuden tarttuvia kertosäkeitä ja hirtehistä lyriikkaa. Täysin tosissaan bändi tuskin on ihan jokaista kappaletta kirjoittanut, vaikka rivien välistä tiettyä ideologiaa löytyykin ja ilmeisesti okkultismi otetaan yhtyeessä vähintäänkin semivakavasti.

“King Fucking Satanilta” huokuu irtiotto ja säännöttömyys. Kokeellinen ote kuuluu levyltä ja tuo pientä epätasapainoa kokonaisuuteen. Levylle kuorrutuksen tuova industriaalinen soundi on sen päällimmäisin vahvuus. Ilman niitä moni kappale jäisi melko keskinkertaiseksi sävellykseksi. Osa bändin nopeaan nousuun vaikuttanut asia on kuitenkin livekeikoilta saadut positiiviset signaalit ja King Satanin musiikki onkin parhaimmillaan juuri elävänä lavalla.

Levyn selkeintä parhaimmistoa on melodinen “Psygnosis” ja räväkkä levyn avaava “Dance With The Devil”. Kappaleissa on potentiaalia vaikka muille jakaa riipivine soundeineen. Myös seksikäs ja kipakka Aleister Crowleyn tuotantoon nojaava “Sex Magick” nousee levyltä esille persoonallisella toteutuksellaan.

Vaikutteita muista artisteista on saatettua hakea tarkoituksellisesti tai tahattomasti. Hieman Slipknotin artikulaatiota muistuttava “Spiritual Anarchy” on komea ja raivoisa lohkaisu. Ihmiselon traagisuudesta ja misantropian ytimessä keikkuva balladi “Destroy The World Or How To Combine Love And Misanthropy” taasen voisi olla suoraan Marilyn Mansonin levyltä ja fiilistelyralli “Of Internal, Eternal & Spiritual War” voisi olla jokin Rob Zombien kokeellinen trippailu. Toimivia vetoja kaikki eikä missään nimessä voi puhua plagioinnista. Nämä ovat ehdottomasti King Satania.

Bändi on ehdottomasti ansainnut paikkansa Suomen bändikartalle. Muista tämä levy, kun bilekansa haikailee tanssittavaa, mutta demonista jytkettä.

7/10

 

KING FUCKING SATAN
1. Dance With The Devil
2. As Above So Below
3. Enter Black Fire
4. Psygnosis
5. Sex Magick
6. Satanized (Praise Hail Satan!)
7. Of Infernal, Eternal & Spiritual War
8. Spiritual Anarchy
9. Destroy The World Or How To Combine Love And Misanthropy
10. Kali Yuga Algorithm

 

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.