Käräjät hyökkää hallitusta vastaan suvakkivihervassarimaanpetturi-corella

MAINOS:



Tiedote 1.8.2024

Suomalais-maltalainen Käräjät hyökkää öykkärimäistä oikeistohallitusta vastaan suvakkivihervassarimaanpetturi-coren voimalla. Yhtyeen ensimmäinen EP-julkaisu ’Maailman onnellisin kansa’ jatkaa punk-musiikkiin kuuluvaa protestilauluperinnettä osoittaen samalla kunnioitusta edelläkävijöilleen.

Yhtye kommentoi: Käräjät on refleksinomainen reaktio nykyisen oikeistohallituksen harjoittamaan (talous)politiikkaan. On ”pakko” leikata, ja pakko leikata kaikista köyhimmiltä, jotta rikkaat voivat pitää kaikki jo saavutetut etunsa. Samalla nostavat päätään pitkään pinnan alla kyteneet ongelmat joita vallanpitäjät joko liioittelevat tai  vähättelevät, kumpi nyt milloinkin sopii heidän omien etujensa ajamiseen. Luontokadon ja ilmastonmuutoksen kieltäminen. Maahanmuuttoon liittyvät haasteet jotka purkautuvat avoimena rasismina ja muukalaisvihana. Mielenterveysongelmien hoitamisen laiminlyönti ja syrjäytyneiden oman onnensa nojaan jättäminen mikä tulee ilmi hallituksen ”lyö lyötyä”-henkisessä empatiakyvyttömyydessä. Populismi ja demokratian puutteiden systemaattinen hyväksikäyttö. Henkinen ja materiaalinen korruptio. Kaikki tämä on havaittavissa välittömässä ympäristössämme, puhumattakaan maailmanlaajuisista ongelmista.

Musiikillisessa mielessä Käräjät peilaa nykyhetken kaoottista ja arvaamatonta luonnetta – tahti kiihtyy loputtomasti kohti vääjäämätöntä kakofoniaa. Käräjät on meidän tapamme käsitellä nykypolitiikan mukanaan tuomaa ahdistusta. Samalla jatkamme punk-musiikkiin kuuluvaa protestilauluperinnettä, osoittaen kunnioitusta edelläkävijöillemme jotka ovat purkaneet samanlaisia tunteita samanlaiseen tyyliin.

Mikael – Rummut
Olli – Kitara
Jussi – Basso
Lasse – Laulu

Lisäinfoa ja pienerä 7″ vinyyliä myynnissä yhtyeen BandCampissa.

Lähde: V.R. Label Finland