Helsinkiläinen Gothony julkaisi ensimmäisen virallisen singlen sekä musiikkivideon ”Patient 2442”

Promokuva: Kimmo Jaatinen
MAINOS:



Tiedote 12.4.2023

Helsinkiläinen draama metallia soittava Gothony julkaisi tänään ensimmäisen virallisen singlensä ja musiikkivideonsa Patient 2442. Bändi on perustettu vuonna 1993, joten nyt olikin jo korkea aika eikö vain? Kyseessä on ensimmäinen single myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä debyyttialbumilta.

KATSO Patient 2442 musiikkivideo:

Basisti Väiski Syväoja kommentoi singleä:
PATIENT 2442 on Mika Uusitalon sävellyksen taidonnäyte draama metallista. Kun täydellinen draama ja metalli yhdistyy niin tulos on tämä. Kun kuulin ensimmäisen kerran biisin tiesin heti että tähän on saatava hyvä ystäväni Kata Samula laulamaan. Biisi huusi Katan kaunista ääntä ja lopputulos on kuin täydellisestä musikaalista minkä ei toivoisi loppuvan.Biisin alkutaival lähtee vuodelta 2021 ja on ensimmäisiä sävellyksiä Gothonyn reunion (2019) jälkeen. Yhteisen sovitus työn jälkeen biisi oli valmis 2022. Itselleni tämä on yksi lempibiiseistäni, miksikö no tietysti biisin loppupuolella olevan basso iloittelun takia. Bassohan on tärkein asia musiikissa, tai ehkä kuitenkin vasta basistin jälkeen.Väiski jatkaa musiikkivideosta:
”Kun päätimme jatkaa Gothonyn taivalta 2020, niin silloin tein päätöksen, että edes yksi
musiikkivideo pitää ehdottamasti tehdä. Kun valitsimme, että ensimmäinen sinkku biisi on Patient 2442 loin sen pohjalta synopsiksen. En halunnut että tehdään pelkkä soittovideo vaan, että videossa on jokin tarina ja osaltaan katsoja saa mielessään päätyä johtopäätöksiinsä. Olen erittäin kiitollinen että Kimmo Jaatinen lähti mukaan ja veimme käsikirjoituksen yhdessä loppuun. Kimmo otti vastuulleen myös musiikkivideon ohjauksen, kuvauksen sekä editoinnin. Suuret kiitokset kuuluvat koko ammattitaitoiselle musiikkivideon työryhmälle ketkä lähtivät tähän projektiin mukaan.”
Kitaristi Miika Peräkangas kommentoi:
”Rouheaa louhintaa hulluuden kauneudessa. Kaunis kuin aamu, petollinen kuin meri.
Draama metallin jalokivi.”
Vokalisti Wuohi päättää:
”Kauniita melankolisia ja melodisia riffejä, jotka luovat surun äänimaiseman, tukenaan rummut, jotka vauhdittavat kappaletta eteenpäin. Vokaalit heijastavat ikuista taistelua valon ja pimeyden välillä. Matka mieleen, joka on menettänyt eheytensä.”

KUUNTELE Patient 2442 single suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/gothony-patient2442

Gothony perustettiin 1993 kokoonpanolla
Mikko: rummut ja vokaalit
Mika: kitara+ laulu
Miika: kitara
Väiski: basso
Tällä kokoonpanolla julkaistiin 90-luvulla kaksi demoa 1995 (Gothony) sekä
1997 (Hidden thoughts). Keikkailua lähinnä pääkaupunkiseudulla mm. Oranssi klubi, Semifinal sekä legendaarisessa Thunder Road Housessa.
Vuonna 1999 bändi hajosi. Hajoamisessa ei ollut mitään draamaa vaan jokainen lähti elämässään eri suuntiin.
Vuonna 2019 Gothony päätettiin kasata uudelleen muistelemaan menneitä ja soittelemaan vanhoja biisejä. Alkuperäisessä kokoonpanossa vokaalit hoitanut Mikko siirtyi pelkästään rumpujen taakse ja vokaaleihin pyydettiin 90-luvulla mm. Bleed me tearsin ja Katharsiksen Wuohi.
Vuonna 2020 Gothony kävi Tuska-Torstaissa sekä Emergenzassa ottamassa tuntumaa keikkailuun. Keikkojen jälkeen tehtiin päätös ryhtyä työstämään uusia biisejä ja jatkaa Gothonyn tarinaa.
Huhtikuussa 2023 on aika julkaista sekä musiikkivideo että uusi biisi sinkun muodossa. Täyspitkän levyn julkaisu tapahtuu syksyllä 2023.
Kokoonpaano:
Wuohi: Laulu
Mika Uusitalo: Kitara
Miika Peräkangas: Kitara
Väiski Syväoja: Basso
M.Toivonen: Rummut
Kata Samula: Vieraileva vokalisti Patient 2442 kappaleella

Lähde: Inverse
Promokuva: Kimmo Jaatinen

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.