Metalliluola

Volymian julkaisi EP:n “They Never Come In Peace”

Kuva: Jani Karlsson

Nitte Valon (ex-Battle Beast) ja Tuomo Vänskän vokaloima Volymian julkaisi uuden EP:nsä “They Never Come In Peace”.

Kuuntele kappale “Inhale Me”:

”Inhale Me” on Volymianin oma koronabiisi. Se on paheksunta väestön säännöistä piittaamattomuutta kohtaan; se on syyllistys, varoitus, muistutus ja kärjistys yhdessä paketissa.
Korona, kuten mikään muukaan herkästi tarttuva tauti, ei valitse uhrejaan sukupuolen, yhteiskuntastatuksen tai etnisen taustan perusteella. Se hiipii varomattoman uhrinsa puolustusjärjestelmien ohi ja tappaa. Mukavuudenhaluinen nykyihminen on kuuro ohjeistuksille, joten vahinko leviää. Homo Sapiens kuvittelee ylpeydessään olevansa evoluution huipentuma, mutta silmille näkymätön organismi pystyy silti tappamaan satoja miljoonia ihmisiä ilman että pystymme tekemään mitään. 
Ehkä onkin jo meidän aikamme väistyä?”
Lisää kappaleita yhtyeen Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCo56M_2poEokcFWYBcoP7kA
Volymianin perustivat vuonna 2008 rumpali Ville Velasco ja kitaristi Timo Mikkonen. Bändi koostui lopulta pitkäaikaisten muusikoiden kaveriporukasta. Volymianin tavoite oli (ja on edelleen!) säveltää ja esittää groovaavaa, koukuttavaa ja melodista mutta silti raskasta metallimusiikkia jota olisi hauskaa sekä esittää että kuunnella.
Viimeisten kahdentoista vuoden aikana Volymianilla on ollut useita kokoonpanoja, mutta bändi on aina pysynyt uskollisena tehtävälleen: luoda Suomen parasta ja groovaavinta metallia. Tähän päivään mennessä bändi on julkaissut yhden täyspitkän levyn ja kolme omakustannesinkkua, ja heittänyt monia mahtavia keikkoja ympäri Helsingin seutua ja eteläistä Suomea. Kyyti on ollut helkkarinmoista tähän asti, mutta nyt on aika kenkäistä uusi vaihde sisään toden teolla.
Vuonna 2016 Volymian julkaisi debyyttialbuminsa ‘Maze of Madness’, joka saikin positiivista huomiota siellä täällä. Vuonna 2017 korkeaääninen vokalisti Erik Karhatsu liittyi bändiin. Vuonna 2018 Volymian julkaisi kolme sinkkua, ‘Fight for your life’, ‘The last goodbye’ ja ‘Broken’. Bändi laittoi myös pystyyn varainkeruukampanjan Suomen sotaveteraanien hyväksi ‘Fight for you life’n ohella.
Vuonna 2019 ‘Project Alien’-sinkku julkaistiin. Biisi nauhoitettiin vierailevien laulajien Nitte Valon (Dreamtale, puhtaat laulut) ja Mika Piipposen (Machinae, murina) kanssa. Vokalisti Erik Karhatsu päätti jättää bändin. Tämän jälkeen oli selvää että bändi tarvitsisi uuden vokalistin puhtaille lauluille ja myös vokalistin jolta taittuisivat murinat.
Joten, yksi asia johti toiseen ja Nitte Valo otti puhtaiden vokaalien laulajan paikan omakseen, ja Tuomo Vänskä (Khiral) astui murinavokalistin tontille.
2020 Volymian julkaisi kesäsinkun koveroimalla Back Street Boysin kappaleen Larger Than Life
Volymian on:
Timo Mikkonen & Juha Räisänen – kitarat
Ville Velasco – rummut
Petri Hampinen – basso
Nitte Valo & Tuomo Vänskä – laulu
https://www.facebook.com/Volymian

Lähde: Volymian
Kuva: Jani Karlsson
Exit mobile version