Slash tänään 50 vuotta

MAINOS:Bridgestone Super Bowl XLV Halftime Show

Kitaristilegenda Slash täyttää tänään 50 vuotta. Slash – oikealta nimeltään Saul Hudson – nousi maailman tietoisuuteen Guns N’Roses-yhtyeen ja vuoden 1987 “Appetite For Destruction” – mestariteoksen myötä. Slash kiersi maailman areenoita Guns N’Rosesin mukana seuraavat kuusi vuotta ja julkaisun saivat vielä “Use Your Illusion I & II” albumit sekä “The Spaghetti Incident” coverlevy. Yhtye oli oman aikansa suosituin maailmassa ja liekki paloi nopeasti loppuun. Vuonna 1994 tulehtuneet välit laulaja Axl Rosen kanssa ajoivat Slashin soolouralle aluksi Slash’s Snakepit kokoonpanon kanssa. Virallisesti Slashin ero Guns N’Rosesista tuli julkiseksi lokakuussa 1996.

slash-corbis-620-80

Slash’s Snakepit julkaisi kaksi verevää hard rock-levyä, mutta varsinaisen suosion huipulle kitaristi ylsi jälleen Velvet Revolverin myötä. Yhdessä ex-Guns soittokavereiden Duff McKaganin sekä Matt Sorumin kanssa perustettu yhtye teki niinikään kaksi erinomaisen vastaanoton saanutta albumia 2000-luvulla ja oli yksi tuon vuosikymmenen kohutuimmista kokoonpanoista. Ongelmat pääasiallisesti ja jälleen kerran yhtyeen laulajan, Stone Temple Pilotsin Scott Weilandin kanssa hajottivat bändin ja Slash palasi soolouralle julkaisten itsensä mukaan nimetyn “Slash” levyn vuonna 2010.

Tuolla ensimmäisellä levyllä vielä kuultiin useita eri laulajia, joista yksi oli Alter Bridgestä tuttu Myles Kennedy. Kennedyn kanssa tehty kiertue vakuutti Slashin vokalistin kyvyistä ja sen jälkeen yhtyeen julkaisut ovat kulkeneet nimellä Slash, Myles Kennedy & The Conspirators. Levyjä on sittemmin ilmestynyt kaksi lisää, vuoden 2012 “Apocalyptic Love” sekä viime vuonna julkaistu “World On Fire.” Lisäksi kesäkuussa saatiin kauppojen hyllylle livealbumi “Live At The Roxy 2014.” Slash esiintyi viimeksi Suomessa Hartwall-areenalla 28.5.2015 ja Metalliluolan raportin konsertista voit lukea tästä.

Omien levyjensä lisäksi Slashia on kuultu lukuisten tähtiartistien taustalla aina Michael Jacksonista B.B. Kingiin. Slashin imagoa kitaralegendana on myös vahvistanut vahva rooli Guitar Hero-pelissä. Miehen pääaseena on kitaroiden klassikko, Gibson Les Paul, joka oli äänessä jo “Appetite For Destructionilla.” Guns N’Roses reunion huhut ovat vuosien varrella velloneet useaan kertaan, mutta tähän saakka Slash on nämä väitteet vakaasti kieltänyt ja yhä edelleen miehen välit Axl Roseen ovat käytännössä täysin poikki.

Teksti: Ville Krannila

Metalliluola kokosi Slashin tähän astisen uran kohokohtia yhteen ja alle.

Kerro meille omat Slash-suosikkiesityksesi!

 

 

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.