Ronnie James Dion kuolemasta tänään kulunut 10 vuotta

Legendaarisen Ronnie James Dion kuolemasta tulee tänään kuluneeksi 10 vuotta.

Dio lauloi ammatikseen kuudella vuosikymmenellä nousten koko maailman tietoisuuteen Elfin ja Ritchie Blackmore’s Rainbown keulamiehenä 1970-luvulla.

Black Sabbathissa hän lauloi kolmeen eri otteeseen ja viimeiseksi osana Heaven And Hell-kokoonpanoa, jonka kanssa teki viimeiseksi jääneen studiolevynsä ”The Devil You Know” vuonna 2009. Välissä Ronnie teki lukuisia albumeita oman Dio-yhtyeensä kanssa ja kiersi ahkerasti ympäri maailmaa aina viimeiseen elinvuoteensa saakka. Julkaisuja on ilmestynyt miehen kuoleman jälkeenkin ahkerasti ja aiemmin tänä vuonna saatiin mm. remasteroidut versiot Dion neljästä viimeisestä studiolevystä. Luvassa on myös dokumentti miehen urasta sekä lisää aiemmin julkaisematonta materiaalia.

Dion kynästä ovat vuosien varrella syntyneet sellaiset heavy metallin kulmakivet, kuten ”Stargazer,” ”Heaven And Hell,” ”Holy Diver” sekä ”The Last In Line.” Metalliluola esittelee alla parhaita poimintoja vokalistin tuotannosta.

Long Live Ronnie James!

Kuva: Tim Mosenfelder/Getty Images

2 KOMMENTIT

  1. Hienoa kun muistitte heavymaaiman ykkösvokalistia! Onko Dion kuolemasta tosiaan jo viisi vuotta, kyllä aika menee siivillä ja vastahan olimme Helsingin keikalla 2.6.09.

    Dio tarjoili upeaa musiikkia niin levyillään kuin livenäkin, Elfin ajan blues rockia, Rainbown hard rockia, Black Sabbathin ja Dion heavy metallia. Se perintö elää ikuisesti sydämissämme ja musiikkihetkissämme. Uskon että Dio on nyt paremmassa paikassa – meidän taistelumme jatkuu vielä ja siihen vastavoimaksi pyöritellään Dion musiikkia tänään ja tulevaisuudessa! Long Live Dio, The Man On The Silver Mountain!!!

    • Kiitos kommentista! Dio jätti jälkeensa tosiaan upean katalogin studiossa eikä myöskään livenä pettänyt. Useampi keikka tuli aikanaan todistettua. Poimintoja settiin tuli aina vanhasta materiaalista yllättävien Rainbow- tai Sabbath-klassikoiden muodossa, mikä piti homman mielenkiintoisena vaikka ne perinteiset hitit siellä aina kuultiin. Virallinen elämänkertadokumentti koko pitkän uran vaiheista aikalaisten muisteluineen olisi sekin enemmän kuin paikallaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here