Site icon Metalliluola

Retaliatory Measures – Levels, EP (2015)

[three_fourth]

Vähintäänkin haastavalla nimellä varustettu 2009 Porissa perustettu kuolo/rässipoppoo tuuppasi ilmoille ilmaiseksi jaettavan ”Levels” EP:n toukokuussa 2015. Debyyttilevyn ”Withdrawal Syndromes” ja sen jälkeisen ajanjakson 2012–1014 aikana bändin historian kirjoihin on merkitty aktiivista keikkailua Suomessa ja Euroopassa ja merkittäviä kokoonpanomuutoksia. Sittemmin tilanne on vakiintunut ja bändin musiikillinen suuntaus on ollut kohti nopeampaa ja synkempää materiaalia.

Ulvilan Ansa-studiolla nauhoitettu ”Levels” huokuu pimeää kuolonkankeutta tasapainoitellen jossain Demonicin aikaisen Testamentin ja jopa Panteramaisen riffittelyn välimaastossa. Pari ensimmäistä biisiä ”Perdition” ja ”Levels” edustavat hieman hitaampaa Retaa ja etenkin aloitusraidasta löytyy komeita ulottuvuuksia. Varsinainen rässimpi osasto avataan kolmannella ”Grave” biisillä joka on selkeästi EP:n paras veto potkien turpaan tyylillä. Biisien sekaan on saatu synkkyyden, ahdistuksen ja muun rytkeen lisäksi mahtumaan myös sopivia annoksia melodiaa.

Kitaristeja ei käy kateeksi biisien riffittelyjen osalta. Torture Killeristäkin tuttu Pessi Haltsonen räyhää uskottavasti ja pomminvarmasti biisistä toiseen. Taustan rytmiryhmä nakuttaa hyvin yhteen ja paletti pysyy hanskassa. Toivottavasti tämä kokoonpano pysyy kasassa ainakin seuraavan levyn ajan sillä pahan siemen on nyt onnistuneesti siitetty.

Loppupään biisit hukkuvat alkuhurmoksen jalkoihin ja tulevalle levylle soisi hieman variaatiota meininkiin mukaan, mutta silti tämä kilpailee sarjassaan kilpatasolla. EP:n biisit ovat ehkä tarkoituksella nimetty yhden sanan mittaisiksi. Keikoilla yleisö tuskin osaa bändin nimeä huutaa, joten potentiaalista myötähäpeää on helpotettu tällä. Retaliatory Measures onkin varmasti kova livenä ja biiseistä löytyvät nyrkkiriffit pitävät jengin takuulla hereillä ja vauhdissa.

”Levelsin” kansigrafiikan on taiteillut hienosti kasaan Jonne-Pekka Stenroos. Kannen kuvitus on juuri sopivan kuolettava ja pelkistetty. Lisäksi kahdeksansivuiseen bookletiin on yhdistetty todella tyylillä renesanssiajan päätteellistä typografiaa yhdessä fraktuuravaikutteisen kirjaintyypin kanssa.

Kokonaisuutena bändin materiaalia ja tehoa voi kuvailla 70-luvun Ajankohtaisen Kakkosen taidekatsausten mukaisesti sen perustuen jyhkeän, raskaan ja etten sanoisi suorastaan möhkälemäisen massan käyttöön. 

https://www.facebook.com/retaliatorymeasures

3,5/5

Pete Alander

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

1. Perdition
2. Levels
3. Grave
4. Eradicated
5. Evolution
6. Cycle

Kokonaisuutena bändin materiaalia ja tehoa voi kuvailla 70-luvun Ajankohtaisen Kakkosen taidekatsausten mukaisesti sen perustuen jyhkeän, raskaan ja etten sanoisi suorastaan möhkälemäisen massan käyttöön.[/one_fourth_last]

Exit mobile version