Anthrax – Chile On Hell DVD (2014)

Anthrax - Chile On Hell DVD

[three_fourth]Anthraxin viime vuonna julkaisema DVD ”Chile On Hell” on bändin ensimmäinen keikkataltionti liki 10 vuoteen. Odotusarvo on korkealla ja konsertin ensimmäinen puolisko onkin melkoista hittitykitystä kun bändi riipaisee heti alkuun viisi ensimmäistä kappaletta ”Among The Living” albumilta. Meno on vauhdikasta, ja yleisössä pitti tuntuu pyörivän jatkuvasti.

Uusimmalta ”Worship Music” albumilta kiskaistaan muutama kappale mukaan lukien sen tarttuvin biisi ”Fight Em Till You Can’t” . Nämä biisit istuvat klassikoiden sekaan varsin saumattomasti, ja jälleen arvostus tuota uusinta Anthrax-tuotosta kohtaan kasvaa. John Bushin aikakausi luonnollisesti ohitetaan täysin. Kaikkia ratkaisu ei tyydytä, mutta ei sitä yllättävänä voida pitää. Ei kukaan odota Van Haleninkaan nykypäivänä aloittavan keikkansa ”Poundcakella.”

Settilista ei varsinaisesti yllätä, ellei AC/DC-coveria ”T.N.T.” sellaiseksi lueta. Lopun ”I’m The Man” on sellainen biisi, jota ei aina välittäisi kuulla, mutta kun sitä ennen on soitettu mm. oma kaikkien aikojen Anthrax-suosikkikappaleeni ”Medusa” uskomattoman 30 vuoden takaa, tämä on helppo ohittaa. Chileläinen yleisö on tyypilliseen Etelä-Amerikkalaiseen tyyliin täysin pähkinöinä ja elävä massa tuo oman mukavan latauksensa keikkaan. Bändi soittaa energisesti ja saumattomasti, kitaristien asettuessa yleisön eteen riviin ja paiskatessa iättömän aloitusriffin kappaleeseen ”N.F.L.” kotisohvalla puidaan nyrkkiä. Anthrax tuntuu säilyttäneen esiintymisessään sen tietyn innostuksen ja maanläheisyyden, mikä tässä kyynisessä nykymaailmassa välittyy katsojalle erittäin positiivisena tunteena.

Soittosuorituksista ei moitteen sijaa löydy ja Joey Belladonna on hyvässä tikissä laulun osalta. Volbeatin riveihin poistuneen kitaristi Rob Caggianon tilalla soittaa Shadows Fallista tuttu Jonathan Donais varsin ilmeettömästi ja paikkansa klassisen nelikon rinnalla hyvin täyttäen. Konsertin kuvaus ja ääni ovat mainioita ja bonuksena tulee kaksi CD:tä audiota samasta keikasta, joka livejulkaisuna puoltaa hyvin paikkaansa.

Mitään extroja tai dokumentteja tämä julkaisu ei faneille tarjoa, ellei sellaisiksi laske biisien välistä löytyviä suoraan sanoen turhia pukuhuone- ja muita häröilyotoksia, joille yhteensäkään ei kestoa tule juuri kymmentä minuuttia enempää. Jonkinlainen bändin historiaa luotaava dokumentti olisi ollut kieltämättä paikallaan. Ehkä tätä säästellään vielä uran ehtoopuolelle, mikä tämän DVD:n perusteella on vielä kaukana. Itse keikka on lähestulkoon täyttä rautaa koko kestonsa ajan, joten tätä pakettia voi suositella varauksetta kaikille yhtyeen faneille ja muille laadukkaan melodisen thrash metallin ystäville.

9- / 10

Ville Krannila

[/three_fourth]

[one_fourth_last]

Anthrax - Chile On Hell DVD
Anthrax – Chile On Hell DVD

Among The Living
Caught In A Mosh
I Am The Law
Chile On Hell
Efilnicufecin (N.F.L.)
A Skeleton In The Closet
March Of The S.O.D.
In The End
T.N.T.
I’m Alive
Indians
Medusa
In My World
Fight ’Em ’Til You Can’t
I’m The Man
Madhouse
Antisocial

[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.