Vinnfrost/Illusions Dead/Spell Of Torment – Tukikohta, Oulu 19.11.2016

Tukikohta Oulu: metalli-iltama kolmen aiemmin toimitukselle livenä näkemättömän bändin voimin. Vinnfrost Kuusamosta, Illusions Dead Helsingistä sekä Spell Of Torment Oulusta. Vaikka paljon uutta oli luvassa, innostuneena lähdettiin paikalle todistamaan erittäin hienoa metalli-iltaa.

Tukikohta on vanha varikkotila, jota Oulun kaupunki vuokraa Tilaa Kulttuurille ry:lle, joka puolestaan vuokraa sen eteenpäin järjestäjille. Toimittajalle paikka oli entuudestaan tuttu vain nimeltä ja illan bänditkin olivat täysin uusia tuttavuuksia.

Vinnfrostin aloitellessa settiään oli paikalle saapunut vain kourallinen ihmisiä. Tummaa death metallia tarjoileva yhtye kuitenkin kiskaisi erittäin maistuvan setin. Bändistä huomasi, että kappaleita oli harjoiteltu pitkään tai sitten tyypit ovat täysiä velhoja, sen verran onnistuneesti soitanta tuntui kulkevan. Vinnfrostin debyyttialbumi on tulossa ilmeisesti lähiaikoina ja tuon illan perusteella levy menee hankintaan. Vahvaa osaamista ja voimakas livekunto!

Seuraavana kamojen vaihdon ja nopean soundcheckin jälkeen lavalle asteli helsinkiläinen Illusions Dead. Bändi pienentyi jokunen aika sitten, kun toinen kitaristi lähti, mutta erittäin hyvin kolmihenkinen kokoonpano toimi näihin korviin. Alussa laulaja/kitaristi Johannes Katajamäki joko pidätteli ulosantiaan tai vaihtoehtoisesti mikin kanssa oli hieman ongelmaa, koska laulu hieman peittyi muiden soittimien alle. Muutaman kappaleen jälkeen tilanne parani huomattavasti ja loppuosa keikasta saatiinkin nauttia varsin hyvistä soundeista.

Viimeisenä lavalle hyppäsi kotikenttäetua nauttiva Spell Of Torment, joka aloittikin settinsä vahvasti ja oli illan bändeistä aggressiivisin ulosanniltaan. Vaikka paikalle oli selvästi saapunut myös yhtyeen tuttuja, iski raaka death metallin hajuinen piiska mainiosti myös tuoreisiin kasvoihin. Yleisö oli selvästi eniten mukana viimeisen esiintyjän tulituksessa ja bändin jäsenetkin näyttivät nauttivan lavalla olosta. Ikävä kyllä Spell Of Tormentin setti loppui yhtä kappaletta vajaana, kun ämyreistä katkottiin virrat ja valot sytytettiin saliin. Itselle asian syy jäi hämärän peittoon ja valojen sytyttyä olivat yhtyeen jäsenetkin aivan yhtä pihalla tilanteesta ja selvästi tästä tuohtuneita. Loistava setti silti, vaikka vähän jäikin vajaaksi.

Äänimaailmaltaan Tukikohta tarjosi kiitettävän soundimaailman, vaikka tila onkin kohtuullisen pieni ja matala. Soundcheck tehtiin nopeasti ennen setin alkua ja homma tuntui toimivan hyvin. Marraskuinen metalli-ilta oli erittäin onnistunut ja jokaisen bändin ammattitaitoa sekä loistavia kappaleita ei voi kun ihailla. Tästä kannattaa jokaisen metallipään laittaa nimet muistiin, koska näistä yhtyeistä tullaan vielä kuulemaan. Lähtipä keikkapaikalta vielä keskimmäisen esiintyjän levykin matkaan, säestäen mukavasti toimittajan kotimatkan.

Teksti ja kuvat: Jarno Saarinen ©Metalliluola

[one_third]Vinnfrost setti:

Transcend
999
Initiation
Guiding Stars
Crown Of Snakes
Black Cabal
Insane Asylum
Dark Empress
Damnation Calls[/one_third] [one_third]Illusions Dead setti:

Incursion
Immortal Domain
The Hour Of The Raven
Irrational Bloodlust
The Way Of The Deceiver
(Uusi nimeämätön biisi)
Illusions Dead
[/one_third] [one_third_last]Spell Of Torment setti:

Infernal Death
Protector Of Dead
Queen From The Void
Black Soul
Chapel Of Doctrines
Phoenix
Damned Flames And Vendetta
Pazuzu (jäi soittamatta)[/one_third_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here