maanantai, elokuu 21, 2017
Koti Blogi

Metal Bladen Brian Slagel kertoo Metallican basistivalinnoista sekä Jason Newstedin lähdöstä

Metal Blade-levymerkin perustaja Brian Slagel on näytellyt tärkeää roolia usean 1980-luvun menestysbändin tarinassa. Mies avaa uudessa kirjassaan ”For the Sake of Heaviness: The History of Metal Blade Records”  kahta Metallican basistivalintaa ja omaa osuuttaan niissä. Slagel ystävystyi aikanaan rumpali Lars Ulrichin kanssa ja ensimmäinen virallinen Metallica-julkaisu ”Hit The Lights” ilmestyi levymerkin kautta vuoden 1982 ”Metal Massacre”-kokoelmalla. Slagel suositteli Ulrichia ja James Hetfieldia tarkistamaan samana vuonna Trauma-yhtyeen ja erityisesti basisti Cliff Burtonin. Muutamaa vuotta myöhemmin Brian linkitti Burtonin kuolemasta järkyttyneen yhtyeen Flotsam & Jetsamissa soittaneen Jason Newstedin kanssa. Vaikka Slagel ei tämän jälkeen tehnytkään Metallican kanssa yhteistyötä, on ystävyys säilynyt ja Ulrich on vastuussa tulevan kirjan saatesanoista.

Billboardin kautta julkaistussa uudessa tekstinäytteessä Slagel kuvaa myös näkemyksiään Newstedin asemasta ja poistumisesta yhtyeestä. Basisti ehti soittaa Metallicassa 15 vuotta ennen lähtöään vuonna 2000:

Jason was the second bass player I’d recruited for Metallica, but I made a point of telling him exactly how things were likely to go. After all, he was a young, twenty-three-year-old kid. Jason was really smart, but I knew that the transition wasn’t going to be an easy one for him. He was going from a band where he controlled everything to Metallica, where he would have zero control over anything. I vividly remember saying, ”You’ve got to be aware that this band belongs to James and Lars, and you will have no say in anything. You’re just going to be the bass player, and you’re going to have to be OK with that. You probably won’t get to contribute anything, and you certainly won’t have any input in terms of the band’s direction. You’re just going to get up on stage and play bass.”

He was fine with it at the start, but I know one of the main reasons he left fifteen years later — apart from the fact that he was a wreck, physically — was that he missed being able to write his own music and do his own thing. He wanted to control his own destiny, but what a great run and a great career the guy had.

Lisää aiheesta.

Slagelin ”For the Sake of Heaviness: The History of Metal Blade Records” ilmestyy 29.8.2017 ja on ennakkotilattavissa linkistä.

Lähde: Billboard

Joensuulaisyhtye Karmament julkaisi esikoissinglensä ”Ocean Grave”

JOENSUULAISEN METALLIYHTYEEN ESIKOISSINKULLA SUKELLETAAN IHMISMIELEN SYNKKIIN SYVYYKSIIN

Joensuulainen Karmament-yhtye julkaisi esikoissinglensä ”Ocean Grave” maanantaina 21.8. Youtubessa. Kappale ja sen lyriikkavideo kertovat siitä, kuinka ahne ihminen vajoaa syvälle moraalittomuuteen ja lopulta ”hukkuu” kuin pohjattomaan mereen.

Karmamentin musiikkia on luonnehdittu moderniksi death metaliksi. Yhtyeen musiikissa on vaikutteita mm. progressiivisesta ja melodisesta death metallista. Karmament oli mukana Joensuu Rock Academy -bändivalmennuksessa. Hankkeen aikana nuoria muusikoita sparrasi mm. Mikko von Hertzen. Kappaleen on miksannut Samu Oittinen ja masteroinut Svante Forsbäck. Karmament tekee tällä hetkellä uutta musiikkia, jota he haluavat viedä tyylillisesti entistä raskaampaan ja melodisempaan suuntaan.

https://www.facebook.com/Karmament/

 

KISS Expo juhlistaa ”Revenge” -levyä Helsingissä lauantaina 25.11.2017 – mukana Bruce Kulick, Bobby Rock ja Lordi!

KISS Army Finland järjestää KISS Expon lauantaina 25.11.2017 Helsingissä On The Rocks-ravintolassa. Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään itse Bruce Kulick, KISSin lead -kitaristi vuosilta 1984-1996.

Bruce Kulick vastaa fanien kysymyksiin Q&A -tilaisuuden merkeissä. KISS ”Revenge” -levy, jolla Bruce Kulick myös soittaa, täyttää tänä vuonna 25 -vuotta ja sen kunniaksi Kulick tulee esittämään levyn teeman mukaisen keikan myöhemmin illalla On The Rocks -ravintolassa. Myös erillinen Meet & Greet -tilaisuus järjestetään.

Lisäksi tapahtumaan saapuu rumpaliveteraani Bobby Rock. Rock on, paitsi entinen Vinnie Vincent Invasion -bändin rumpali, myös maailmanlaajuisesti tunnettu artisti monella osa-alueella. Mies on kirjoittanut seitsemän kirjaa, julkaissut DVD:itä ja on myös tunnustettu fitness- ja terveysasiantuntija. Bobby on levyttänyt ja esiintynyt mm. sellaisten artistien kanssa kuten Slaughter, Hardline, Nitro, Nelson, Alcatrazz feat. Graham Bonnet, Scrap Metal ja Gary Hoey. Nykyään Bobbyn päätyönä on soittaa Lita Fordin bändissä, jossa mies on viihtynyt jo useamman vuoden ajan. Sen lisäksi Bobby on julkaissut myös sooloalbumeita ja tehnyt rumpuklinikoita ympäri maailmaa. Bobby pitää Expossa rumpuklinikan, tekee Q&A-session ja on muutoin fanien käytettävissä nimmarointia ja fanikuvia varten. Hyvin todennäköistä on myös se, että Bobby nähdään muutaman biisin verran rumpukitin takana illan muiden esiintyjien kanssa…

Mukaan levyn juhliin osallistuu myös KISS Army Finlandin perustaja ja omalle työssään KISSin suureksi innoittajaksi ja vaikuttajaksi mainitseva eurovisuvoittaja Mr. Lordi, eli Tomi Putaansuu. Mukana menossa on myös yksi isoimmista KISS oheistuoteisiin erikoistunut KISS Museum (www.kissmuseum.com) sekä joukko muita myyjiä. Paikalla myös mahdollisuus tuoda omaa KISS tavaraansa myyntiin erilliselle KAF -kirpparille.

Paikalla mahdollisuus hankkia nyt syksyllä ilmestyvä Ruotsin Army johtaneen Johan Kihlbergin kirja KISS Klassified -kirja. Kirjassa 600 sivua ennen näkemättömiä kuvia ja keskittyy Kihlbergin muistelmiin hänen ollessaan mm. Paul Stanleyn ja Gene Simmonsin kanssa studiolla, Eric Carrin kanssa kaljalla, esiintymisestään Vinnie Vincentin kanssa, Bruce Kulickin kiertuemanagerina.

Kirjan FB -sivut: https://www.facebook.com/kissklassified/
Ennakkotilaus (EU:n sisällä): https://www.bengans.se/en/artiklar/kiss-klassified-war-stories-from-a-kiss-army-general.html
EU:n ulkopuolella: http://bit.ly/2nyBjMA

Tapahtuma jakautuu seuraavasti:

Klo 13.00 On The Rocksin alakerta aukeaa Expolle.
Klo 18.00 Ovet sulkeutuvat hetkeksi.
Klo 21.00 Ovet avautuvat uudestaan ja illan keikka alkaa
Soitto jatkuu aina n. klo 1.00:een asti.

Tapahtuman yksityiskohdat ja lisävieraat varmistuvat myöhemmin.
Ikärajat: Expo itsessään ikärajaton (rajattu anniskleualue), keikka K-18.

IT’S KISSIN’ TIME AGAIN !!

www.kissarmyfinland.com
https://www.facebook.com/KissArmyFinland/

Bobby Rock kuva: Frank Piercy.

Buried And Gone julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta debyyttialbumiltaan

Kuopiolais-Oululaisen Buried And Gonen debyyttilevy ”The Final Hour” julkaistaan digitaalisesti 27.9.2017 Inverse Recordsin toimesta. Albumissa kuuluu vaikutteita useista eri metallimusiikin tyylilajeista ja siksi siinä on paljon tarttumapintaa. Melodialähtöisyys ja riffittely takaavat kuunteluelämyksen niin ”tuohikorville” kuin ”rokkipoliiseillekkin”.

Albumi koostuu kymmenestä kappaleesta joissa ei ole mitään tiettyä tematiikkaa, vaan jokainen kappale on omanlaisensa tarina. Sanoituksissa on vahvasti läsnä kuolema, rakkaus ja kyynisyys.

”The Final Hour” on nauhoitettu talvella 2016-2017 Niklaksen kotistudiolla Kuopiossa ja Markuksen laulut Brr-Musiikilla Raahessa. Miksauksesta ja Masteroinnista vastaa Joni Tanskala, ja Kansitaiteesta Aki Pistemaa.

Kuuntele uunituore tänään julkaistu single ”A Frozen Heart” Spotifyssa ja alta:

Biisilista:
1. Buried Within Me…
2. A Frozen Heart
3. Murder
4. Starting Over
5. You´re No God
6. Seek To Find
7. End Of The World
8. Not Another Word
9. The Final Hour
10. Lay With Me

Kokoonpano:
Niklas Tihinen (rummut, basso, kitarat, koskettimet, laulu)
Markus Orava (laulu)

https://www.facebook.com/BuriedAndGone/
http://twitter.com/BuriedAndGone
instagram.com/buriedofficial

Ruotsalainen glam metal -yhtye Crazy Lixx marraskuussa Helsinkiin

Ruotsalainen glam metal-yhtye Crazy Lixx saapuu marraskuussa Suomeen ja esiintyy Helsingin On The Rocksissa 11.11.2017.

Crazy Lixx perustettiin vuonna 2002 Malmössa. Viisitoista vuotta myöhemmin yhtye on yhä alkuperäisellä asiallaan: Crazy Lixx haluaa pitää 1980-lukulaisen hard rockin elossa ja liekehtivänä. Yhtye julkaisi viidennen albuminsa ”Ruff Justice” tämän vuoden huhtikuussa. Levyllä yhtyeen Guns N’Rosesin, Aerosmithin, Whitesnaken, Alice Cooperin, Kissin, Mötley Crüen ja Def Leppardin hengessä raikuva rock on viritetty äärimmilleen. Crazy Lixxin musiikissa suositaan kerrasta päähän jääviä kertosäkeitä, koukkuja, tiukkoja kitarariffejä ja -sooloja ja isoa soundia.

Bändin laulaja ja levyn toinen tuottaja Danny Rexon kertoo:

Olemme tehneet jokaisen pitkäsoittomme metodilla “All killers-no fillers”. Kun Ruff Justice soi, kaikki kuulevat, että nyt bändi on todellakin sen vision äärellä.

Crazy Lixx (Swe)
la 11.11.2017
On the Rocks, Helsinki
13,50 e (Tiketti), 16 e (ovelta)

www.crazylixx.com
http://rocks.fi
www.nem.fi

Lubricant – Swallow This: Years 1991-1993 (2017)

Lubricant oli itselle täysin vieras bändi ennen tätä arviota, mutta pieni taustojen kaivelu paljasti että kyseessä on kotimainen hieman grindcorelta haiskahtava death metal-yhtye.

Bändi perustettiin Nokialla vuonna 1990 O.V.D.-nimisen porukan pohjille. Lubricant oli aktiivinen tuolloin vuodet 1990-1994 ja tilille karttui kolme demoa, yksi ep sekä bändi oli mukana yhdellä split-julkaisulla yhdessä Enslavedin, Cadaver Corpsen ja Necromancen kanssa.

Swallow This: Years 1991-1993 esittelee bändin tuotannosta viimeisimmän demon (Swallow the Symmetric Swab, 1992) sekä toistaiseksi ainoan ep:n (Nookleptia, 1993).

Levyn kansilehtisen saatesanojen mukaan bändin julkaisemat demot herättivät laajalti kiinnostusta ja Lubricant saikin lupaavia arvioita julkaisuistaan. Kaseteille nauhoitettuja demoja on bändin jäsenten mukaan myytykin lähes 2000 kappaletta ja tämä on ollut ehdottomasti komea sulka nuoren yhtyeen hattuun. Bändin jäsenet kun olivat 90-luvun alussa juuri ja juuri täysi-ikäisiä.

Itse materiaalia kuunnellessa en juurikaan ihmettele demojen menekkiä tai bändin saamaa hehkutusta, nimittäin etenkin ”Swallow…”-demo on hyvää junttausta ja laulaja Sami Paldanius örisee vakuuttavasti. Bändi mainitsee vaikuttajikseen mm. Xysman sekä Carcassin ja näiden vaikutus kuuluu, mutta silti tehdään kumminkin sitä kuuluisaa ”omaa juttua”. Viiden biisin mittaisen demon perusteella voisikin kuvitella, että jos bändi olisi syntynyt muualla kuin täällä Härmässä, olisi vientiä voinut olla enemmänkin. Potentiaalia nimittäin tuntuisi olevan ja tuon biisiviisikon perusteella ei kovin kummoista hiontaa enää tarvittaisi, jotta alettaisiin puhua jo oikeasti vahvasta sekä kypsästä materiaalista.

”Nookleptia” ep:n kohdalla kuitenkin taso laskee, tuntuu kuin demolla läsnä ollut nälkäisyys olisi poissa, eivätkä biisit lähde samalla tavalla liikkeelle ja monessa kohtaa jäädään polkemaan paikalleen.

Swallow This: Years 1991-1993 on kuitenkin kelvollinen kokoelma yhdeltä maamme pimentoon jääneeltä death metal-orkesterilta, jolla on ehdottomasti ollut hetkensä!

Bändi on jälleen aktivoitunut pitkän hiatuksen jälkeen ja on tekemässä uutta materiaalia… toivottavasti ollaan menossa takaisin alkulähteille, sillä silloin Lubricantista saattaa kiinnostua vielä useampikin metallipää.

7+/10

Miika Manninen

01. Telesyphilis of Exfetation
02. Paralysis Bulbaris
03. Imperious Radiopraxis (Tabidus Scatter)
04. Inflammatorius Pulmonectomia
05. Pulpectomy
06. Monohemerous Joy
07. Thrombose
08. Declaration of Gallopping Consumption
09. Laceration of Vasoconstrictive Emotion
10. Expulsive Gastroscopia
11. Semistarvation

Kreatorin livekeikka Summer Breezestä katsottavissa

Kreator esiintyi kotimaassaan Summer Breeze – festivaaleilla 18.pvä elokuuta. Keikka on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan. Yhtyeen viimeisin albumi ”God Of Violence” julkaistiin 27.1.2017. Levy nousi ilmestymisviikollaan Saksassa listaykköseksi ja Suomessakin sijalle 7.

Summer Breeze järjestettiin tänä vuonna 16-19.8.2017. Tapahtuma kerää vuosittain noin 40 000 metallifania. Suomesta festareilla nähtiin Amorphis, Wintersun, Children of Bodom, Battle Beast, Ensiferum, Finntroll, Insomnium, Mors Principium Est., Sonata Arctica sekä Shiraz Lane.

 

Battle Metal! Turisas @Hämeen Keskiaikafestivaali 19.8.2017

Turisas kävi viimeisimmän Battle Metal-taistelunsa Hämeen Keskiaikafestivaalien lauantain päätteeksi 19.8.2017.

Huolimatta nelipäiväisen festarin monipuolisen ohjelman painottumisesta suuren yleisön karkeloihin, tunnin kestänyttä esiintymistä seurasi ilahduttavan vahva joukko viikinkihevin ystäviä. Metalliluolan Hannu Juutilaisen kuvagallerian illasta saa katseluun alta:

Kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

Demonztrator julkaissut musiikkivideon The Hirvi-kappaleesta ”The Killer Instinct”

Pääkaupunkiseudulta ponnistava thrash metal-yhtye Demonztrator on julkaissut uuden musiikkivideon The Hirvi-yhtyeen kappaleesta ”The Killer Instinct”. Mukana videolla vierailee alkuperäisesittäjän kitaristi Juha Virtanen.

Biisi on nostettu Spotifyssä julkaistulta ”Forgotten Acts Of Aggression” –albumilta. Levyllä on mukana kappaleita bändeiltä: Airdash, Brainwash, Charged, Defection, Dementia, Dirty Damage, Faff-Bey, Mengele, National Napalm Syndicate, Oppression, Protected Illusion, Terrific Verdict ja The Hirvi. Suurin osa alkuperäisistä äänitteistä ovat demo-tason julkaisuja, mutta mukaan mahtuu myös jokunen virallisesti albumeilla julkaistu tuotos.

Levyn saa kuunteluun linkistä. Kansivihon saa ladattua tästä.

Demonztrator:
Jari Hurskainen – Vocals
Timo Ahlström – Guitar
Jökä Reinholm – Guitar
Jukkis Lappalainen – Bass
Jukka Ahlström – Drums

2nd Guitar Solo by Juha Virtanen of The Hirvi
Band filmed by Jan Söderström
Directed & Edited by Juha Hanhinen (John La Hanhi Productions).

1.The Killer Instinct (The Hirvi)
2.Have No Mercy (Brainwash)
3.Peacemaker (Dementia)
4.Slaymaker (Faff-Bey)
5.No Return (Terrific Verdict)
6.Amisha Mi Papa-Papa/Justice (Dirty Damage)
7.No Way Out (Defection)
8.Method Of Manipulation (Protected Illusion)
9.Parasites (Oppression)
10.Selection (Mengele)
11.Inquisition (Charged)
12.Werewolf, The Obsession (National Napalm Syndicate)
13.Without It (Airdash)

https://www.facebook.com/demonztrator/?fref=ts
https://open.spotify.com/album/3MuqxDcf7Tbs4pF43eaBlH

Darkthronen ”The Wind Of 666 Black Hearts” kokoelma ilmestyy CD:nä lokakuussa

Darkthrone julkaisee demokokoelman “The Wind Of 666 Black Hearts” lokakuussa. 2LP-versio ilmestyi marraskuussa 2016 ja nyt kauppoihin saadaan CD. Albumi sisältää yhtyeen demoja vuosilta 1991-1992 sekä varhaisia tulkintoja kappaleista, jotka myöhemmin päättyivät ”A Blaze In The Northern Sky” ja ”Under A Funeral Moon”-levyille. Vuoden 1991 nauhat sisältävät Fenrizin, Nocturno Culton, Zephyrousin sekä Dag Nilsenin muodostaman yhtyeen ja myöhempi materiaali trio-kokoonpanon, jossa Nocturno Culto otti hoitaakseen basso-osuudet. Levy sisältää myös Fenrizin saatesanat sekä harvinaista kuvamateriaalia.

”The Wind Of 666 Black Hearts” ilmestyy 6.10.2017 ja on ennakkotilattavissa linkistä.

Kansi ja kappalelista:

1.A Blaze In The Northern Sky
2.Kathaarian Life Code
3.The Pagan Winter
4.Where Cold Winds Blow
5.In The Shadow Of The Horns
6.Summer Of The Diabolical Holocaust
7.Crossing The Triangle Of Flames
8.Under A Funeral Moon
9.The Dance Of Eternal Shadows
10.Unholy Black Metal

Lähde: Peaceville

Viimeisimmät uutiset

Metal Bladen Brian Slagel kertoo Metallican basistivalinnoista sekä Jason Newstedin lähdöstä

Metal Blade-levymerkin perustaja Brian Slagel on näytellyt tärkeää roolia usean 1980-luvun menestysbändin tarinassa. Mies avaa uudessa kirjassaan ”For the Sake of Heaviness: The History...

Liity joukkoon!

15,284FanitTykkää
1,087SeuraajatSeuraa
51SeuraajatSeuraa

TOP 5 - Luetuimmat jutut:

Amorphis, Wintersun sekä Children Of Bodom Summer Breezessä – livekeikat katsottavissa!

Saksan maineikkaalla metallifestari Summer Breezellä on ollut tänä vuonna vahva suomalaisedustus. Järjestäjän Facebook - sivuilla julkaistiin ammattikalustolla kuvatut Amorphiksen, Wintersunin sekä Children Of Bodomin keikat. Summer Breeze järjestettiin...