Trail Of Life Decayed – Replete Void EP (2015)

[three_fourth]Modernin death/thrashin kentällä temmeltävä Trail Of Life Decayed palaa joulukuussa 2015 julkaistulla kolmannella EP:llään ”Replete Void”, joka yhtyeen itsensä mukaan edustaa entistä rujompaa ja synkempää puolta yhtyeen musiikista. Vaikutteita on jälleen imetty genren johtavista esikuvista kuten The Black Dahlia Murder sekä Lamb Of God. Myös Machine Headin ystävät löytävät varmasti kiinnityskohtia ToLD:n materiaalista.

Neljä raitaa sisältävä EP on tiivis kokonaisuus, jossa kappaleet tukevat toisiaan ja tuotanto on kohdallaan. Sopivan tiivis ja runnova kitarasoundi korostaa levyn sanomaa ihmiselämän ja yhteiskunnan rappiosta, ja tuo uskottavuutta bändin ulosantiin. Esille nousee erityisesti levyn kakkosraita ”The Chained Within,” joka esittelee monipuolisesti yhtyeen eri puolia tiukoista riffeistä juurevampaan rytmittelyyn. Plussaa on myös annettava hienosti toteutetusta kansitaiteesta, kuvituksesta ja sisältä löytyvistä sanoituksista. Nämä ovat ulkomusiikillisia seikkoja, joita ei voi aliarvioida.

Bändi osaa asiansa ja on yhdistänyt vaikutteensa ja oman tyylinsä toimivaksi paketiksi, jossa erityisesti rumpali Anssi Koivulahti ja laulaja Antti Riikonen pääsevät loistamaan. ToLD kuulostaakin valmiilta astumaan studioon varsinaisen albumin äärelle. Jälleen kerran se erottuminen massasta lienee suurin haaste ja täyspitkällä kannattaakin katsoa mihin saakka bändin ulosanti vielä tästäkin venyy. Potentiaalia yhtyeellä saattaisi olla jopa enempään. Joka tapauksessa peukalo on täältä suunnasta nostettava ”Replete Voidin” kohdalla selkeästi ylös.

4-/5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

ToLD

1.Replete Void
2.The Chained Within
3.Masquerade Of Salvation
4.Sanity Dissolved[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here