Theomania – Bury Them All Alive (2018)

Theomania on Pohjois-Suomesta ponnistava ja vuonna 2015 perustettu yhtye. Bändin musiikki on monipuolista metallia, jonka pohjana toimii melodinen death metal. Mukana on niin sinfonisia elementtejä, power metal -poljentoa kuin myös black-, goth- sekä progressiivisia sävyjä.

Kolmen singlen voimin pohjustettu bändin debyytti ”Bury Them All Alive” lähtee melkoisella laulutyylien kirjolla käyntiin. Lyhyen intron seuraama ”Reanimated (Bury Them All Alive)” ehtii juosta vain reilun minuutin ja vokalisti Eero Tuominen on jo ehtinyt ladata esiin laajan ääniskaalan. Korkealla yltävää puhdasta tulkintaa, örinää sekä kaikkea siltä väliltä.

Itse materiaali on levyn alussa turhan sekavaa ja kappaleiden syvimmän olemuksen löytäminen on haasteellista. Erityisesti genrestä toiseen hyppiminen aiheuttaa hämmennystä. Tuntuu siltä, kuin tekovaiheessa ideat olisivat lennelleet ilmoille ja biiseihin olisi heitelty osia lähes summittaisesti.

Albumin keskivaiheeseen päästessä linja selkeytyy merkittävästi ja juonesta saa paremmin kiinni. Kappaleiden koukut ovat helpommin löydettävissä ja erityisesti levyn loppupuolella jälki alkaa olla vakuuttavaa. Esimerkiksi parin örinäkohdan maustama power metal-tykitys ”Stray Bullet” on hienoa kuultavaa ja päätösbiisi ”God Is Dead” tarjoaa hyvää kyytiä tarttuvan kertosäkeensä kera.

Kokonaisuutena kolmikon pelinavaus jää vielä vajaaksi, mutta levyllä on hyvät hetkensä, jotka herättävät lupauksia tulevaisuutta varten. Monipuolisuus on usein plussa, mutta variaation turhan laaja tarjonta työntää kapuloita rattaisiin. ”Bury Them All Alive” on kaikesta huolimatta tutustumisen arvoinen levy ja ennen kaikkea lupaava debyytti.

6+/10

Miika Manninen

1.Intro
2.Reanimated (Bury Them All Alive)
3.Catatonic Continuum
4.ºC4
5.Madness
6.Emptiness
7.Hallucination
8.Remains
9.Invasion
10.Stray Bullet
11.Apathy
12.Insomnia
13.God is Dead

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here