The Psycho Season – These Paths Lead Us Where We Started From (2017)

The Psycho Season on vuonna 2010 perustettu oululainen synkkää rockia soittava yhtye, jonka musiikki on sekoitus grungea, heavy metallia ja stoner rockia. Oululaisena olin bändin nimeen törmännyt, mutta itse musiikkiin minulla ei ollut minkäänlaista kosketuspintaa.

Urallaan useamman demon julkaissut bändi starttaa joulukuussa 2017 ilmestyneen albuminsa varsin tarttuvalla Ghostilla, josta oli bongattavissa noita edellä mainittuja tyylisuuntia, sillä Psycho Seasonin musiikissa ei pahemmin duurisoinnut jyllää ja orkesteri kumartaa selkeästi sellaisille Grungen jättiläisille, kuin Alice in Chains ja Soundgarden. Itse kuulin bändin musiikista myös Godsmackin ja Creedin kaltaisten USA:n myyntilistoilla selvää jälkeä tehneiden orkesterien vaikutteet ja kyllä sieltä seasta kuului myös bändin oma ääni, ei ehkä vielä tarpeeksi vahvana, mutta melkoisesti lupauksia herättävänä.

Omiksi suosikkiralleiksi levyltä nousivat avausviisu Ghost ja melkoisesti aiemmin mainitun ”Lissun kahleissa” mieleen tuovat Hollow ja More and more, mutta ei levylle varsinaisia huteja ole tarttunut. Ehkäpä orkesteri voisi jatkossa hyötyä ulkopuolisen tuottajan käyttämisestä, sillä muutama biisi olisi mielestäni kaivannut selkeästi pientä hiomista ja uudelleen sovittamista.

Lopuksi erityismaininta pitää antaa bändin vokalisti Jukka Ruottiselle: mies laulaa läpi levyn komeasti. Itse jäin kaipaamaan Ruottiselle omaa ”Jerry Cantrellia”. Tämä pieni, vaikka vain studiossa käytettävä, kikka voisi nostaa bändin uusiin sfääreihin. Mene ja tiedä.

7-/10

Ilkka Järvenpää

 1. Ghosts
 2. No Exit
 3. Hollow
 4. More And More
 5. Sky In Smoke
 6. Under The Sun
 7. Waves
 8. Two Steps Back
 9. End Of The Road
 10. So Lost
 11. Fall Like Rain

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here