The Casket Creatures- Deranged (2016)

[three_fourth]Misfits – tuo kauhu punkin kanta-isä – on toiminut esikuvana sekä innoittajana lukemattomille yhtyeille. Tunnetuimpia näistä lienevät Metallica ja Guns N`Roses. Uusia yrittäjiä tuohon genreen ei onneksi ole tungokseen asti ja ne joihin olen törmännyt ovat yllättäneet laadullisesti. Kuten myös vuonna 2010 Atlantassa perustettu The Casket Creatures. Kaksi pitkäsoittoa sekä yhden EP:n ennen tätä uusinta ”Deranged”-levyä julkaissut bändi on todella kovassa iskussa.

Musiikillisesti liikutaan hyvin lähellä Gravesin aikaista Misfitsiä, mutta mukaan on sekoitettu myös rockabillyä sekä surffaripunkia. Joku voisi syyttää bändiä plagioinnista, itse en tosin näe sitä niin. Kyllähän tämä muistuttaa esikuvaansa jonkin verran, mutta herroilla on oma selkeä visio. Omaperäisyyden huipentumasta ei tietenkään voida puhua, mutta se ei aina ole tarpeen jos vanhoista aineksista saadaan koottua toimiva keitos. Tässä tapauksessa on onnistuttu paremmin kuin hyvin.

Biisit nojaavat tarttuviin kertosäkeisiin ja meneviin sävellyksiin. Huomasin moneen otteeseen laulavani mukana mikä jo itsessään antaa kuvan millaisesta levystä on kyse. Albumi on kokonaisuutena lähes täydellinen joten yksittäisten kappaleiden laittaminen toisten yläpuolelle on mahdoton tehtävä. Tosin muutama raita on mainittava erikseen. ”Deranged” laittaa metallisemman vaihteen silmään kun taas ”Gore On The Dancefloor 2” rokkaa 1950- ja 1960-lukujen tahtiin. ”The Man Who Cheated Death” yltää lähes surumielisyyteen introineen ja outroineen. Kuten kappaleiden nimistä voi päätellä, liikutaan genrelle tyypilliseen tapaan sarjamurhaajien, hurmeen sekä muiden kauhuelokuvista tuttujen teemojen ympärillä. Tälläkään saralla ei tarjota mitään uutta ja mullistavaa, mutta jos homma toimii, turha sitä on muuttaakaan.

Soitto on erittäin laadukasta ja erityisesti Ryan Cadaverin monipuolinen laulu nostaa levyn uudelle tasolle. Äityypä mies jopa ”ärisemään”. Äänimaailmasta on tunkkaisuus kaukana, mikä tekee levystä entistä paremmin lähestyttävämmän. En ole huomannut itsessäni kyllästymisen merkkejä, vaikka levy on pyörinyt soittimessani kuukauden ajan päivittäin. Tämä jos mikä on harvinaista nykypäivänä. Suosittelenkin kaikkia punkista/horror-punkista pitäviä ottamaan lätyn haltuun. Ja näin pimeään aikaan Deranged sopiikin kuin nyrkki silmään. Kollegaa lainatakseni: aivan IHANA levy!

9/10

Marko Klingberg

[/three_fourth] [one_fourth_last]

1. Devils Trap
2. Blood Junkies
3. Hexed
4. Deranged
5. Gore On The Dancefloor 2 ( One More Kill)
6. Springwood Slasher
7. Raise The Dead
8. Just Like Tucker And Dale
9. Death Comes For You
10. Spirit Of Vengeance
11. The Man Who Cheated Death
12. V.I.G.[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here