Systematic Sickness Kin – Code Zero EP (2015)

Joensuulainen Systematic Sickness Kin julkaisi viime vuonna omakustanteisesti näytteensä ulostamastaan thrash metallista, ”Code Zero” EP:n. Vuonna 2011 generoitunut yhtye on vakiinnuttanut kokoonpanonsa ja tämä julkaisu on toinen yhtyeen aikaansaannos. Saatesanoissa luvataan riffivoittoista, äkäistä ja modernia thrash metallia.

Lyhyen samplen jälkeen ”Never Trust the Signs” lähtee mukavan suoraviivaisesti liikkeelle. Tämän jälkeen voi jo haistella läpi EP:n kuuluvat Meshuggahin ja Fear Factoryn vaikutteet kun tiukasti yhteen soitetut rytmittelyt antavat musiikkiin hieman teknisempää makua. Riffit on ajoittain varsin komplekseja ja välillä tuntuu, että se vie parhaimman terän musiikin menevyydestä vaikkakin biisien sisällä on yleisesti koukuttavia riffiosuuksia joiden toivoisi jatkuvan hieman pidempään. Kuudesta kappaleesta on hankala nostaa mitään ylitse muiden sillä EP saa vähän rikkonaisen tunnelman lukuisine riffeineen, enkä allekirjoita yhtyeen musiikkia thrash metalliksi koska musiikki varioi aina teknisestä death metallista nu-metalliin ja häivähdykset thrash metallista ovat nimenomaan sitä modernia osastoa. EP:n aika rosoinen soundimaailma on yllättävän hyvä huomioiden, että se on tyystin bändin itsensä miksaama ja tuottama.

”Code Zero” on Systematic Sickness Kinin taidonnäyte sanan varsinaisessa merkityksessä. Soittohommat on pojilla hanskassa samoin vokalisointi, mutta vaikka riffit ovat pääsääntöisesti hyviä, eivät ne ajoittaisella kompleksisuudellaan tee kappaleista yhtenäisiä eikä näin ollen tempaa kuulijaa mukaansa. ”Code Zerosta” huokuu kyllä raivo ja potentiaali, mutta sen maksimoimiseksi tulisi palata vielä biisien kirjoittelupöydän äärelle suoraviivaisemman materiaalin hakemiseksi.

3/5

Tore Pedersen

Systematic Sickness Kin Facebookissa:

1. Never Trust the Signs
2. The Metamorphosis
3. (326)
4. Cell of Abomination
5. Fading
6. Inhaling the Shards

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here