Skeletal – Rotten Inside Out (EP 2014)

[three_fourth]Jälleen kerran suomalainen death metal nostaa päätään. Nuorissa on voima ja tulevaisuus. Nyt sen näyttää kalmalle löyhkäävä Jyväskyläläinen Skeletal. Vuodesta 2007 ruumiita häpäissyt yhtye löysi palaset lopullisesti kohdalleen v.2009, jonka jälkeen kuolonmetalin säveliä on hiottu oikein tosissaan. 2011 julkaistiin ensimmäinen demo ja jatkoa seuraa nyt Rotten Inside Out ep:n voimin.

Neljän biisin ep tarjoilee kuoleman kankeutta suoraan 80-luvun lopun ja 90-luvun taitteesta, joten vertauksia voi hakea saman aikakauden Deathista, Pestilencestä tai vaikkapa naapurimaan yhtyeistä. Skeletalin suoraviivainen tykitys uppoaa ytimiin kuin terävä veitsi mädäntyneeseen lihaan. Riffit ovat suhteellisen yksinkertaisia, joita väritellään kitaraleadeilla, sooloilla ja hyvin pinnalla olevalla bassolla. Rumpalin tonttia hoitava Josa paukuttaa oman osuutensa kunnialla, vaikka välillä rummut on miksattukin harmillisesti liian alas. Kitaristi / Laulaja Samuel vetääkin sitten vahvimman suorituksen erittäin raa`alla laululla, joissa on kaikuja aina Martin Van Drunenin äänenkäyttöön.

Ep:n neljästä tasavahvasta kappaleesta nostan esille ”Rotting Inside Outin”, joka ei juurikaan häpeile esikuviensa rinnalla. Biisin tarttuvuus ja alkukantainen raakuus pistää ep:lle kovat lähtökohdat, jotka lunastetaan kappele kappaleelta. Viimeinen kuolemanveisu ”Death By Burning” päättää levyn vakuuttavasti. Vaikka yhtye veteleekin tuttuja ja turvallisia polkuja, niin jotenkin Skeletal onnistuu erottumaan massasta.

Soundillisesti olisin kaivannut lisää voimaa ja dynamiikkaa. Vaikka soundit korostavat death metallin primitiivisyyttä ja perintöä, niin astetta paremmalla tuotannolla tämä ep olisi noussut vuoden kovimpien joukkoon. Ei anneta kuitenkaan asian liikaa hämätä, koska käsissä on erittäin hyvä julkaisu, joka kannattaa ehdottomasti kaikkien death metal fanien katsastaa läpi. Et tule pettymään!

4 / 5

Juha Karvonen
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
skeletal
1. Rotting Inside Out
2. Intelligent Design
3. Guilt Trip
4. Death By Burning[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here