Sense of Fear – As The Ages Passing By… (2018)

”As The Ages Passing By…” on kreikkalaisen Sense of Fearin debyyttialbumi, mutta mikään vastasyntynyt ryhmä ei ole kyseessä. Bändin juuret ulottuvat 1990-luvun loppupuolelle ja nykymuodossaan viisikko on toiminut vuodesta 2012. Kreikkalaiset ovat kypsytelleet albumiaan rauhassa, sillä yhtyeen ensijulkaisu (”Sense of Fear”-EP) näki päivänvalon vuonna 2013.

Bändin musiikki on thrashilla ja powerilla maustettua heavy metalia, josta löytyy vaikutteita mm. Nevermoresta ja Iced Earthista. Tätä vaikutelmaa vahvistaa vokalisti Ilias Kytidis, jonka äänenkäyttö tuo aika ajoin mieleen niin John Greelyn kuin Warrel Danen.

Albumin aloitus ei lupaa hyvää. Avausbiisin roolin vetävä ”Molten Core” on yksinkertaisesti tylsä, kankea, ylipitkä ja mielikuvitukseton viritelmä. Kakkosena kuultava ”Slaughter Of Innocence” ui samoissa syvyyksissä, eikä onnistu tehtävässään yhtään paremmin. Tässä kohtaa mieleen hiipii pelko. Melkoinen savotta on edessä, jos levy on tällaista huttua loppuun asti.

Ei se ole. Korjausliike tapahtuu nopeasti ja kolmosbiisi ”Black Hole” on jo huomattavasti edeltäjiään parempi sekä eloisampi suoritus. Parempaan päin mennään edelleen ”Angel Of Steelin” iskiessä vastapalloon sellaisella voimalla, että heikko alku alkaa unohtua. Kyseessä on levyn kovin sävellys ja sen liukuhihnamainen, mutta tehokas kertosäe jää helposti päähän soimaan. Kyseinen melodia on todennäköisesti käyty hakemassa käytettyjen, mutta hyvien heavy/power -kertsien divarista, mutta mikäs siinä, kun homma toimii.

Puolenvälin krouvissa tulee kova näyttö slovarista ja ”The Song Of A Nightingale” ponnahtaa levyn kärkipäähän. Mitään Scorpions-tason imelyyttä ei missään nimessä kuulla, vaan lähinnä äijämäisesti kaunista tulkintaa. Biisi on myös hyvä näyttö vokalisti Kytidiksen osaamisesta ja herra naulaa tässä kohtaa kovimman suorituksensa tällä albumilla.

Loppupuoli on hyvää perustekemistä muutamalla huippuhetkellä viritettynä. Biisit onnistuvat luomaan vankkaa pohjaa albumin keskikastille ja ovat hyviä todisteita kreikkalaisten sävellystaidosta. Erityisesti vahvojen riffien ympärille koottu ”Unbreached Walls” sekä hienona päätöksenä toimiva eeppisempi nimibiisi potkivat lujaa.

”As The Ages Passing By…” on heikosta alustaan huolimatta vahva debyyttijulkaisu. Levyn kymmenen raitaa kellottavat yhteensä lähes tunnin ja käy mielessä, kuinka kova ja tiivis kokonaisuus kyseessä olisi ollut lyhyempään muotoon muokattuna. Pyyhkeistä huolimatta albumi jättää itsestään positiivisen kuvan ja parhaissa kappaleissa on sellaista kiehtovuutta, joka vetää puoleensa uudelleen. Sense of Fear on tehnyt tutustumisen arvoisen levyn. Bändin nimi kannattaa laittaa muistiin.

7+/10

Miika Manninen

1.Molten Core
2.Slaughter Of Innocence
3.Black Hole
4.Angel Of Steel
5.The Song Of A Nightingale
6.Torture Of Mind
7.Lord Of The World
8.Unbreached Walls
9.Sense Of Fear
10.As The Ages Passing By, Time Still Runs Againts Us

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here