Sad Company – Crush Under Concrete EP (2014)

[three_fourth]Sad Company – Crush Under Concrete (2014)

Seinäjoelta kotoisin oleva Sad Company on julkaissut ensimmäisen neljä kappaletta käsittävän EP:nsä. Tätä edeltäneeseen demoon verrattuna muutosta on tapahtunut selkeästi. Musiikillista otetta voisi nyt kuvailla raskaamman hard rockin termistöllä, vaikka muitakin elementtejä löytyy. Kitaravallit ovat yllättävän raskaita ja otteessa on hieman jopa grungen sävyjä, vaikka pääpaino onkin perinteisessä tavarassa vain ajoittaisesti moderneilla vaikutteilla maustettuna.

Avauskappale ”Pathetic Fool” esittelee bändin ominaiset puolet selkeästi. Kaiken kaikkiaan meininki tuntuu jotenkin raskassoutuiselta ja EP:n nimen mukaisesti ollaan jatkuvasti hautautumassa betonin alle. Vokaalit toimivat vahvana johtajana menolle, mutta ehkä hiukan monipuolisempi ja ilmavampi tulkinta voisi antaa bändille enemmän ulottuvuutta. Lisäksi tuotannollisesti soundi on kuivemmasta päästä.

Bändillä on yritystä ja hyviä ideoita, joiden tueksi Sad Company voisi kokeilla vaikka akustista balladia tasapainottamaan tietynlaista harmautta sovituksissa. Myös yhtyeen nimeä voisi olla aiheellista miettiä hetken ja toisenkin, sillä se tuo väkisin ja epäedullisesti mielleyhtymiä erääseen englantilaiseen veteraanibändiin, vaikka musiikillisesti liikutaankin erilaisissa tunnelmissa. Kehitystä on siis kuitenkin materiaalin osalta tapahtunut, joten katsotaan mihin tie seuraavaksi yhtyeellä vie.

2½ / 5


Ville Krannila[/three_fourth] [one_fourth_last]

Sad-Company-2015

1.Pathetic Fool
2.The Art Of Manipulation
3.Martyr
4.Panic
[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here