Roger Glover tänään 70 vuotta

rogerglover3

Deep Purplen klassisimman MKII-kokoonpanon basisti ja yhtyeessä edelleen vaikuttava Roger Glover täyttää tänään 70 vuotta. Glover liittyi Purpleen yhdessä Ian Gillanin kanssa Episode Six-yhtyeestä vuonna 1969. MKII jatkoi yhdessä neljä myrskyisää vuotta, jona aikana julkaistiin mm. heavyn kulmakivialbumit ”In Rock” sekä ”Machine Head.” Glover vastasi usein myös yhtyeen sanoituksista keksien mm. Montreuxissa kuuluisan biisin nimen ”smoke on the water” herättyään keskellä yötä unesta hotellipalon jälkeen. Kitaristi Ritchie Blackmore halusi menestysputken jälkeen kuitenkin muutosta ja Ian Gillanin ilmoitettua lähdöstään myös Glover sai vuonna 1973 poistua takavasemmalle. Seuraavat viisi vuotta basisti loi mainetta pääasiassa tuottajana. Hän istui miksauspöydän takana mm. Judas Priestin vuoden 1977 albumilla ”Sin After Sin” sekä teki levyjä Nazarethin ja Status Quon kanssa. Mies julkaisi tuona aikana myös kaksi sooloalbumia.

Vuonna 1978 hän liittyi Blackmoren Rainbow-yhtyeeseen tuottajaksi ja basistiksi pysyen mukana aina bändin hajoamiseen vuoteen 1984 saakka. Tämän jälkeen Glover ja Blackmore liittyivät uudelleen kasattuun Deep Purpleen, jonka tukipilarina Roger on pysynyt viimeiset reilut 30 vuotta. Tänä aikana basisti on levyttänyt muutaman soololevyn sekä vuonna 1988 yhdessä Ian Gillanin kanssa ”Accidentally On Purpose”-projektin. Myös tuottajan töitä Glover on tehnyt harvakseltaan, viimeisen kerran Purplen kanssa vuoden 1998 ”Abandon”-albumille.

Deep Purple on aloittamassa uuden studiolevyn nauhoituksia tuottaja Bob Ezrinin kanssa ja saapuu myös Suomeen esiintyen täällä kahdessa konsertissa ensi kesäkuussa.

Metalliluola onnittelee Rogeria ja kokosi miehen parhaita esityksiä alle:

Kommentit

kommentit