Red Eleven haastattelu

Red Eleven 2016 promo2

Metalliluola kyseli kesän jatkoksi keväällä kolmannen albuminsa ”Collect Your Scars” julkaisseen jyväskyläläisen Red Elevenin kuulumisia. Kysymyksiin vastaili yhtyeen kitaristi Teemu Liekkala.

Tervehdys! Mitä kuuluu Red Elevenille kesän jälkeen?

Kiitos hyvää kuuluu! Kesä meni vauhdikkaasti keikkaillessa ja levyä promotessa.

Kolmas albuminne ”Collect Your Scars” on saanut keväällä julkaisunsa. Tuoko levy teistä esille uusia puolia verrattuna aiempaan tuotantoonne?

Uutta albumia on ehkä helpompi kuulijan lähestyä. Levy on kokonaisempi vaikka toisaalta siltä löytyy Red Elevenin tuotannon rankin ja slovarein biisi. Muuten olemme jatkaneet samalla linjalla.

Yhtyeenne jäsenillä tuntuu olevan melko monta rautaa tulessa. Onko ajankäyttöä eri projektien välillä vaikea jakaa ja aikatauluja sovittaa yhteen?

Tällä hetkellä bändin jäsenillä ei ole muita aktiivisia projekteja ja kyllähän jokainen osaa aikataulunsa sovittaa kun on tarve. Kaikille Red Eleven on kuitenkin pääprioriteetti!

Millainen uuden levynne tuotantoprosessi kaiken kaikkiaan oli? Sujuiko kaikki toivotulla tavalla?

”Collect Your Scars” oli yllättävä kyllä ehkä tähänastisista helpoin tehdä. Nauhoitukset sujuivat leppoisissa tunnelmissa ja studioaikaa oli rajattomasti, eikä julkaisuajankohtaa ollut vielä päätetty. Saimme rauhassa testailla kaikkea mitä mieleen juolahti.

Red Eleven 2016 promo1

Yhtyeenne jäsenillä on laaja kokemus erilaisista yhtyeistä ja genreistä. Mikä genre on teille soitannollisesti lähinnä sydäntä?

Ei niitä oikein halua/pysty lokeroimaan. Genrelokerointi on muutenkin aivan hanurista. Jos musiikki on hyvää, se on hyvää. Lähes kaikista musiikkityyleistä voi löytää jotain hyvää, kun oikein kaivaa.

Tullaanko teitä näkemään keikkalavoilla uuden albuminne myötä?

Kesä meni rundatessa ja kiertue jatkuu syksyllä. Rundi pitää sisällään keikkapaikkoja Tavastiasta aina Inariin saakka.

Millaiset ovat Red Elevenin tulevaisuuden näkymät?

Parasta aikaa sävellämme biisejä neljännelle albumille ja juonimme ensivuoden kuvioita. Toivottavasti tulossa on paljon hyviä keikkoja ja uusia kuvioita.

Viimeiset sanat Metalliluolan lukijoille?

Jos ette ole vielä ottaneet levyä haltuun niin tehkää se nyt sekä tutustukaa myös aiempaan tuotantoon. Hyvää syksyä ja nähdään keikoilla!

Haastattelu: Alissa Juote
Kuvat: Yhtyeen promokuvat

Red Eleven Facebook
Red Eleven Spotify

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here